طرز تهیه میوه خشک حبه ای

برای طرز تهیه حبه میوه، میوه‌های انتخابی را خرد کرده، در شکر و آب آغشته کرده و بر روی حرارت ملایم به جا آورده و می توان از قالب میوه خشک حبه ای استفاده کنیم.در ادامه مقاله به صورت کامل طرز تهیه میوه خشک حبه ای را توضیح داده ایم.
Rate this post

میوه خشک حبه ای چیست

محصولی با نام میوه خشک حبه ای که معمولاً به شکل مکعب های کوچک مانند قند تهیه می شود، در حال حاضر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. احتمالاً شما نیز با امتحان این خوراکی خوشمزه مشتاق هستید که بدانید چگونه می توانید آن را در خانه تهیه کنید. برای تهیه این نوع خشکبار، می توان از روش های مختلفی مانند خشک کردن در آفتاب، استفاده از دستگاه مخصوص میوه خشک کن،استفاده از قالب میوه خشک حبه ای و یا حتی از مایکروفر استفاده کرد.اگر به محصولات خانگی علاقه دارید طرز تهیه کیک هویج آمریکایی را به شما پیشنهاد می کنیم.

انواع روش های تهیه میوه خشک حبه ای

در مرحله اول، انتخاب میوه مورد نظر ضروری است. اغلب برای فرآوری خشک میوه ها به صورت حبه ای، میوه های استوایی ترجیح داده می شوند. اما در دهه های اخیر، تولید کنندگان به منظور خشک کردن میوه ها به صورت حبه ای، به استفاده از سایر میوه ها نیز روی آورده اند. می توان به میوه هایی مانند آلو، هلو و سیب اشاره نمود که به این روش خشک می شوند.

طرز تهیه میوه خشک حبه ای در آفتاب

در روش خانگی برای تهیه میوه خشک، مراحل زیر را طی می کنیم:

  1. میوه ها را کاملاً تمیز می شوییم.
  2. بررسی می کنیم که هیچ گونه خرابی و کرم خوردگی در میوه ها وجود نداشته باشد.
  3. پس از شستشو، میوه ها را در داخل آبکش قرار داده و اجازه می دهیم تا آب اضافی از آنها خارج شود.
  4. میوه ها را به ابعاد و اندازه مورد نظر برش می دهیم، با انتخاب برش میوه ها با پوست یا بدون پوست.
  5. برش دادن میوه ها را روی یک سینی تمیز و با فاصله مناسب چیده و آماده می کنیم.
  6. یک پارچه توری را روی سینی قرار داده و فراموش نمی کنیم که جلوگیری کنیم از نشستن حشرات بر روی میوه ها.
  7. هر دو ساعت یک بار میوه ها را زیر و رو کرده تا به طور کامل خشک شوند.
  8. توجه داشته باشید که برش حبه ای نسبت به برش چیپسی حجم بیشتری دارد، بنابراین نیاز به مدت زمان بیشتری برای خشک شدن دارد.
  9. تقریباً باید میوه ها را حدود چهار روز از صبح تا شب در هوای آزاد و زیر نور آفتاب قرار دهیم.
  10. در شب، سینی ها را به داخل منزل بیاوریم تا رطوبت هوا آنها را خراب نکند.

طرز تهیه میوه خشک حبه ای با مایکروفر

در روش تهیه میوه خشک با استفاده از مایکروفر، بهتر است از میوه هایی مانند سیب، پرتقال، گیلاس، شلیل، توت فرنگی، گلابی، هلو و موز استفاده کنید زیرا این میوه ها بهترین نتایج را ارائه می دهند. برای انجام این کار می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. میوه هایی که سفت و نرسیده هستند را انتخاب کنید و آنها را با آب سرد بشویید.
  2. میوه ها را به اندازه های یکسان برش کنید و در صورت لزوم، بلافاصله پس از برش، آنها را در محلول آب و آبلیمو قرار دهید. این کار باعث جلوگیری از تیره شدن یا اکسید شدن میوه ها در هوای آزاد می شود.
  3. میوه ها را به صورت یکنواخت در سینی مایکروویو چیده و روی سینی را با کاغذ روغنی پوشانید.
  4. سینی را داخل مایکروفر قرار دهید و حرارت را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت (حدود ۱۸۰ درجه سانتی گراد) به مدت ۵ دقیقه قرار دهید.
  5. پس از اتمام زمان، میوه های خشک شده را از مایکروویو خارج کرده و به خنک شدن بگذارید. به یاد داشته باشید که میوه های خشک شده در داخل مایکروویو بعد از خروج، کمی خشک تر و سفت تر خواهند بود.

با این روش، می توانید میوه های خشک خانگی با کیفیتی بالا تهیه کنید که برای خوراک های خانگی یا به عنوان تنقلات سالم بسیار مناسب هستند.

طرز تهیه میوه خشک حبه ای با ایر فرایر

فرایند خشک کردن میوه با هواپز به شرح زیر است:

  1. میوه ها را با ضخامت مناسب حبه ای خرد کنید، به گونه ای که اندازه آن ها یکسان و برگ به برگ باشد.
  2. میوه ها پس از خرد شدن، به فواصل مناسب در طبقات دستگاه خشک کن قرار داده می شوند.
  3. برای حفظ زیبایی و براقیت میوه ها، مخلوطی از آب و لیمو را روی آن ها اسپری کنید.
  4. سینی میوه ها را در دستگاه قرار دهید و حرارت دستگاه را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۶ درجه سانتیگراد) به مدت ۵ دقیقه تنظیم کنید.
  5. اگر میوه ها به حالت چرمی شبیه به پیدا کردند، آن ها را از دستگاه خارج کنید.
  6. پس از خروج از دستگاه، میوه ها را به مدت ۲ الی ۳ ساعت در فضای اتاق نگه دارید تا سرد و تردتر شوند.

طرز تهیه میوه خشک حبه ای در روش صنعتی

به منظور تولید میوه خشک با کارایی بیشتر و صرفه جویی در زمان و انرژی، روش صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این روش نه تنها امکان تولید انبوه محصول را فراهم می کند بلکه به کسب درآمد نیز کمک می کند. مراحل انجام این فرآیند به شرح زیر است:

  1. میوه ها که به صورت فله ای وارد می شوند، ابتدا تمیز شسته می شوند.
  2. میوه های شسته شده در دستگاه مخلوط کن کامل خرد می شوند.
  3. میوه های خردشده در قالب های مکعبی قرار می گیرند.
  4. سپس قالب گیری شده ها در دستگاه میوه خشک کن قرار می گیرند.
  5. در مرحله آخر، میوه های خشک شده از دستگاه خارج شده و بسته بندی می شوند.

این روند که با روش های صنعتی انجام می شود، باعث می شود که زمان و انرژی مصرفی کاهش یابد و همچنین تولیدات انبوه و کیفیت مناسب تری داشته باشیم که در نتیجه به افزایش درآمد و رضایت مشتریان منجر می شود.

طرز تهیه میوه خشک پاستیلی

در تهیه میوه خشک به صورت پاستیلی، توجه به نکاتی اساسی ضروری است. یکی از این نکات انتخاب میوه های سفت برای خشک کردن است. بنابراین، از میوه هایی مانند سیب، کدو تنبل، هویج، لبو و پوست هندوانه می توان استفاده کرد.

مراحل تهیه میوه خشک پاستیلی

  1. میوه های خرد شده و شکر را با هم مخلوط کنید و در دمای محیط نگه دارید.
  2. به مدت یک شب در یخچال نگه دارید تا شکرها آب بیندازد.
  3. نصف لیوان آب را به این ترکیب اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
  4. این ترکیب را مرتب باید هم بزنید تا شکرها روی حرارت در آب حل شوند.
  5. به مدت ۵ دقیقه روی حرارت باشد تا آب جوش آمده و سپس زیر ظرف را خاموش کنید.
  6. ۲ الی ۳ ساعت صبر کنید تا مخلوط به دست آمده در یخچال خنک شود.
  7. بعد از خنک شدن، میوه ها را مجدداً بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا به مدت ۵ دقیقه بجوشد.
  8. مجدداً میوه ها را در یخچال گذاشته تا خنک شوند.
  9. این روال باید چندین مرتبه انجام شود تا آب به حالت غلیظ شدن برسد.
  10. بعد از غلیظ شدن آب و به دست آمدن شهد، درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید برای مدتی میوه ها در شهد به خوبی باقی بماند.
  11. در مرحله بعد، میوه ها را از صافی رد کنید تا شهد از میوه جدا شود.
  12. سپس میوه های آغشته به محلول شکر را در یک سینی بزرگ چیده و بر روی بخاری قرار دهید. حتی می توانید با دستگاه میوه خشک کن این کار را انجام داده و میوه را خشک کنید.
  13. در مرحله آخر، میوه ها را زیر و رو کنید تا همه قسمت ها به یک اندازه حرارت دیده و خشک شود.

نکات مهم در تهیه میوه خشک پاستیلی

  • میوه هایی که برای تهیه میوه خشک پاستیلی باید انتخاب شود، نباید تغییر رنگ بدهند. از این رو، میوه را در معرض نور آفتاب یا بخاری قرار ندهید تا تغییر رنگ ایجاد نشود.
  • مدت زمان خشک کردن هر میوه در معرض نور خورشید یا بخاری با میوه دیگر متفاوت است. برای مثال، برای خشک کردن سیب ۲ روز، برای خشک کردن آلبالو ۳ روز و برای خشک کردن هلو به مدت ۴ روز زمان نیاز است.
  • – بعضی از میوه ها برای خشک شدن روش های خاصی دارند. به عنوان مثال، موز باید طوری خشک شود که دچار تغییر رنگ نشود. برای میوه های خاص باید نحوه تولید و نوع دستگاه خشک کن را به درستی انتخاب کنید تا میوه خشک پاستیلی با کیفیت داشته باشید.