طرز تهیه پلو شوشتری خوشمزه

پلو شوشتری یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت آشپزی ماه همراه باشید.
4.5/5 - (11 امتیاز)

طرز تهیه پلو شوشتری

غذاهای سنتی مناطق مختلف ایران همواره مخزنی از عطر و طعم های منحصربه فرد بوده اند که نه تنها از لحاظ مزه بلکه از نظر فرهنگ و سنت نیز ارزشمند هستند.پلو شوشتری یکی از انواع پلو مخلوط مانند دمی گوجه یکی از این غذاهای با اصالت و دلچسبی است که با ترکیبی منحصربه فرد از مواد محلی و اجزای متفاوت از مهم ترین غذاهای مراسمی منطقه شوشتر در جنوب غرب ایران به شمار می رود. در این مقاله، طرز تهیه پلو مخلوط شوشتری به همراه مواد لازم و ترکیبات آن به روش سنتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

مواد لازم پلو شوشتری

برنج: ۳ پیمانه
لوبیا چشم بلبلی: ۱ پیمانه
شوید خشک: ۲ قاشق غذاخوری
فیله مرغ: ۳۰۰ گرم
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
کره و روغن: به مقدار کافی

مراحل تهیه پلو شوشتری

مراحل پلو شوشتری خوشمزه و اصولی شامل موارد زیر می باشد.

آماده سازی برنج و لوبیا

  1. برنج را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب خیسانده و سپس آبکشی کنید.
  2. لوبیا چشم بلبلی را نیز به مدت چند ساعت خیس کنید تا نرم شود.

طبخ لوبیا

  1. لوبیا ها را در یک قابلمه با آب و نمک بپزید تا نیم پز شوند.
  2. پس از پخت، آب لوبیا ها را از آن جدا کرده و آنها را در کنار گذاشته تا استفاده بعدی.

طبخ مرغ

  1. فیله مرغ را بشوید خشک و نمک به مدت ۱ تا ۲ ساعت خیس کنید.
  2. در یک ماهیتابه، کمی روغن گرم کنید و فیله مرغ ها را به همراه شوید خشک تفت دهید تا طراوت خود را از دست دهند.

طرز تهیه برنج آبکش و ترکیب و تهیه نهایی

  1. برنج آبکشی شده را به یک قابلمه اضافه کرده و آن را با آب و نمک بپزید. برنج را به مدت کوتاهی پخته و خمیری کنید.
  2. در یک قابلمه دیگر، کره را ذوب کنید و سپس یک لایه از برنج را در قاشق بریزید.
  3. روی برنج یک لایه از فیله مرغ و شوید خشک ترکیب کنید.
  4. سپس یک لایه دیگر از برنج را روی ترکیب قرار دهید.
  5. زعفران دم کرده را به کمی آب گرم اضافه کرده و روی برنج بریزید تا به آن رنگ و عطر دهد.
  6. قابلمه را با یک دستمال تمیز بپوشانید و درب آن را ببندید. به این ترتیب، بخار درون قابلمه جلوه ای زیبا و خوشبو به پلو می بخشد.
  7. پلو را در حرارت بسیار کمی به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بپزید تا برنج کاملاً پخته شود و طعم ها به هم ترکیب شوند.

نتیجه
پلو شوشتری خوشمزه و مجلسی به روش سنتی شوشتر آماده است. با ترکیب منحصربه فرد از برنج، لوبیا، مرغ و ادویه ها، این پلو یک غذای بی نظیر با طعم و عطری متفاوت خلق می کند که می تواند مهمانان شما را مسحور کند. این دستور العمل ساده ترین راه برای تجربه ی یک غذای سنتی و دلچسب از منطقه شوشتر است.