طرز تهیه ترشی انبه بندری
طرز تهیه ترشی انبه سبک بندری
طرز تهیه ترشی انبه : ترشیها جزء لاینفک سفرههای ایرانی محسوب میشوند و غذای بدون ترشی برای ما ایرانیها رضایتبخش نیست. لذت غذا خوردن با حضور ترشیها و شورهای کناری دوچندان میشود. ترشی انبه، یکی از انواع چاشنیهای خوشطعم و منحصربهفرد ایرانی است که ساخت آن راحت است و غالباً در کنار غذاهای بر پایه برنج عرضه میگردد.
مواد مورد نیاز
- چهار عدد انبه سفت و رسیده که پوست آنها گرفته شده و به قطعات کوچک بریده شده است
- پنج عدد سیر، پوستکنده
- آب یک لیمو ترش
- سه قاشق غذاخوری سس تمر هندی
- یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- نیم قاشق غذاخوری زردچوبه
- نیم قاشق غذاخوری گلپر
- نیم قاشق غذاخوری سیاه دانه
- نیم قاشق غذاخوری تخم گشنیز خرد شده
- دو لیوان فلفل قرمز خشک
- دو لیوان سرکه سفید
- به میزان لازم نمک
با این مواد اولیه میتوان برای بیست نفر ترشی تهیه کرد. زمان آمادهسازی مواد اولیه این ترشی پانزده دقیقه است و طبخ آن نیز پانزده دقیقه دیگر زمان میبرد که در مجموع سی دقیقه از وقت شما را خواهد گرفت.
ترشی انبه خانگی، سنتی محبوب در جنوب ایران، به ویژه در شهرهایی چون بندرعباس و بوشهر است. انواع متفاوتی از این ترشی در این مناطق وجود دارد، از جمله ترشی انبه بندرعباسی، خوزستانی، مخلوط، و بندری. در اینجا روش تهیه ترشی انبه بندری را توضیح دادهایم که شامل مراحل زیر میباشد
مطالب مرتبط: طرز تهیه ترشی لیته بندری
آموزش طرز تهیه ترشی انبه
- انبهها را داخل ظرفی قرار دهید، کمی آب لیمو تازه بریزید و آنها را کناری بگذارید.
- یک قابلمه متوسط را با سرکه سفید بر روی حرارت ملایم گرم کنید تا به جوش بیاید. سپس رب گوجه فرنگی و سس تمر هندی را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
- سیر، فلفل قرمز، و ادویهها را افزوده و بگذارید به مدت ۵ دقیقه بجوشد تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
- انبهها را به قابلمه اضافه کرده، نمک بپاشید و برای ۵ تا ۷ دقیقه دیگر بپزید، سپس طعم آن را بچشید و در صورت لزوم تنظیم کنید. در پایان، حرارت را خاموش کنید.
- پس از خنک شدن محتویات قابلمه، ترشی را در ظرف شیشهای تمیز و خشک بریزید و اطمینان حاصل کنید که تمام مواد با سرکه پوشیده شدهاند.
- ظرف ترشی را در مکانی خنک و خشک نگهداری کنید. ترشی انبه شما روز بعد آماده سرو خواهد بود و میتوانید از آن در کنار غذای ناهار خود لذت ببرید.
ترفند های برای طرز تهیه ترشی انبه که میتواند به شما کمک کند
- استفاده از انبههای زرد و شیرین توصیه میشود، اما مراقب باشید که با افزودن فلفل و سرکه، مزه آنها را متوازن سازید.
- چنانچه انبهها را به شکل مکعبی برش دهید، بهتر میتوانند طعمها را در خود جذب کنند.
- از انبههای کامل و با پوست نیز میتوانید در ساخت این ترشی استفاده کنید.
- از به کار بردن قاشق فلزی در حین پخت ترشی اجتناب کنید.
- برای ذخیرهسازی ترشی، از ظروف شیشهای بدون درپوش فلزی استفاده نمایید.
- افزودن سیر پس از سرد شدن محتویات قابلمه میتواند به بهبود طعم ترشی کمک کند.
- برای جلوگیری از فاسد شدن ترشی، مقداری روغن زیتون یا هر روغن دیگر به آن اضافه کنید.
- فرایند ترشیکردن مهم است؛ مطمئن شوید که تمام مواد در سرکه کاملاً غرق شدهاند تا فرآیند تخمیر به خوبی انجام شود و ترشی دوام بیاورد.
- ترشی انبه را میتوان یک روز پس از تهیه مصرف کرد؛ با این حال، اگر برای مدت یک ماه صبر کنید، طعم آن بهبود مییابد.
- در صورت تمایل، میتوانید برای افزایش طعم، دو عدد گوجه فرنگی را در ترشی رنده کنید.
- انبههای سفت و زرد برای تهیه این ترشی مناسبتر هستند.
- این ترشی دارای بافتی چرب و نرم است و با طبع گرم خود، برای دوستداران طعمهای تند، بسیار دلپذیر میباشد.
ساختن ترشی خانگی یک روش عالی برای لذت بردن از یک مزه افزودنی به وعدههای غذایی ناهار و شام است. حال که با دستور تهیه این ترشی لذیذ و پر از طعمهای هیجانانگیز آشنا شدهاید، زمان آن فرا رسیده که خودتان اقدام به تهیه آن کنید و با استفاده از چاشنیهای دلخواهتان آن را در منزل بسازید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0