طرز تهیه جوجه ترش

برای درست کردن یک جوجه ترش خوشمزه می‌توان از دستورهای مختلفی الهام گرفت، بسته به اینکه به دنبال طعمی ساده، سنتی یا مجلسی باشیم. اگر دنبال یک غذای سریع و خونگی هستید، طرز تهیه جوجه ترش تابه‌ای انتخاب خوبی است؛ اما اگر طعم اصیل شمالی را می‌خواهید، پیشنهاد می‌شود به سراغ طرز تهیه جوجه ترش خاور خانم یا طرز تهیه جوجه ترش گیلانی بروید که با سبزیجات معطر و رب انار ترش، حال‌و‌هوای شمال را به سفره‌تان می‌آورد. در نهایت، برای مجالس یا مهمانی‌ها می‌توان از طرز تهیه جوجه ترش رستورانی استفاده کرد که با مرینیت حرفه‌ای و پخت دقیق، ظاهری براق و طعمی مجلسی دارد.

طرز تهیه جوجه ترش تابه ای

جوجه ترش یکی از غذاهای اصیل و محبوب شمال ایران، به‌ویژه استان‌های گیلان و مازندران است که با طعمی ترش، خوش‌عطر و لذیذ شناخته می‌شود. این غذا مانند طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی ترکیبی از تکه‌های مرغ مزه‌دار شده با رب انار ترش، گردوی آسیاب‌شده، سیر، پیاز و سبزیجات معطر محلی مانند چوچاق و خالواش است که بسته به منطقه و سلیقه، به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود. جوجه ترش معمولاً همراه برنج کته و زیتون پرورده سرو می‌شود و یکی از نمادهای مهمان‌نوازی و سفره‌های مجلسی در شمال کشور به شمار می‌آید.

مواد لازم برای طرز تهیه جوجه ترش مازندرانی

  • فیله یا سینه مرغ: ۴۰۰ گرم (خرد شده)

  • پیاز: ۱ عدد متوسط (رنده یا خلال نازک)

  • سیر: ۲ حبه (رنده شده)

  • گردو آسیاب شده: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری

  • رب انار: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری (ترش یا ملس، بسته به ذائقه)

  • سبزی محلی (چوچاق یا خالواش): ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (در صورت دسترسی)

  • آب نارنج یا آب لیمو: ۲ قاشق غذاخوری

  • روغن: به مقدار لازم

  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه جوجه ترش با رب انار و گردو

  1. مرینیت کردن مرغ:

    • مرغ خرد شده رو با پیاز، سیر، نمک، فلفل، زردچوبه، گردوی آسیاب‌شده، رب انار، سبزی محلی (اگه داشتی) و آب‌نارنج یا آب‌لیمو مخلوط کن.

    • بگذار این ترکیب حداقل ۲ ساعت (یا بهتره شب تا صبح) داخل یخچال بمونه تا مزه‌دار بشه.

  2. پخت در تابه:

    • کمی روغن توی تابه بریز و مرغ‌ها رو با موادش بریز داخل تابه.

    • درِ تابه رو بذار و با حرارت ملایم بپز تا مرغ‌ها آب بندازن و نرم بشن.

    • بعد از اینکه آبش کشیده شد و مرغ‌ها پخته شدن، در تابه رو بردار تا مواد کمی سرخ و خوشرنگ بشن.

  3. سرو:

    • جوجه ترش تابه‌ای رو می‌تونی با برنج زعفرونی یا کته شمالی و کمی زیتون پرورده سرو کنی.

طرز تهیه جوجه ترش رستورانی

مواد لازم برای طرز تهیه جوجه ترش کبابی:

  • ران یا سینه مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم (به تکه‌های جوجه‌کبابی خرد شده)

  • گردوی آسیاب‌شده: ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری

  • رب انار غلیظ و ترش: ۴ قاشق غذاخوری

  • پیاز: ۱ عدد بزرگ (رنده ریز یا خلالی)

  • سیر له‌شده: ۲ تا ۳ حبه

  • سبزی محلی معطر شمالی (چوچاق و خالواش): ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (در صورت دسترسی – یا ترکیب جعفری و گشنیز خرد شده)

  • آب نارنج تازه یا آب‌لیمو ترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری

  • روغن زیتون یا مایع: ۲ قاشق غذاخوری

  • زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری

  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه جوجه ترش خاور خانم

مرینیت حرفه‌ای مرغ:

  • در این مرحله از طرز تهیه جوجه ترش گیلانی تکه‌های مرغ رو با پیاز، سیر، گردوی آسیاب‌شده، رب انار، آب نارنج، سبزی معطر، روغن، زعفران، نمک و ادویه‌ها خوب مخلوط کن.

  • مواد باید کاملاً مرغ رو بپوشونه. و مهم ترین مواد طرز تهیه جوجه ترش با چوچاق سبزی معطر این غذاست.

  • بهتره این مخلوط حداقل ۶ ساعت (و ترجیحاً شب تا صبح) در یخچال بمونه.

طرز تهیه جوجه ترش کبابی

  • جوجه‌ها رو به سیخ بکش و روی زغال یا گریل با حرارت ملایم کباب کن تا کاملاً مغزپخت بشن و لبه‌ها کمی برشته.

  • در صورت نداشتن زغال، می‌تونی از تابه چدنی گریل‌دار استفاده کنی یا داخل فر با حالت گریل بپزی.

ترفند رستورانی برای درخشندگی:

  • در انتهای پخت، کمی کره آب‌شده و زعفران دم‌کرده روی جوجه‌ها بمال تا براق، خوش‌رنگ و معطر بشن.

عکس جوجه ترش

طرز تهیه جوجه ترش در فر

مواد لازم برای طرز تهیه جوجه ترش بدون گردو

  • فیله یا ران مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم (به تکه‌های جوجه‌کبابی خرد شده)

  • پیاز: ۱ عدد بزرگ (رنده شده یا خلال نازک)

  • سیر له‌شده: ۲ حبه

  • رب انار غلیظ (ترش یا ملس): ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری

  • سبزی معطر شمالی (چوچاق، خالواش – در صورت نبود: گشنیز و جعفری خرد شده): ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

  • آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری

  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

  • زعفران دم‌کرده: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری ولی خوش‌عطر می‌کنه)

  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه جوجه ترش در هواپز

مرینیت کردن مرغ:

  • تکه‌های مرغ رو با پیاز، سیر، رب انار، سبزی معطر، روغن زیتون، آب نارنج، ادویه‌ها و زعفرون (اگه داری) مخلوط کن.

  • در ظرف دربسته یا زیپ‌لاک، بگذار تو یخچال حداقل ۳ ساعت (اگه شب تا صبح بمونه، بهتره).

پخت در فر:

  • فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد (یا ۳۵۰ فارنهایت) گرم کن.

  • کف سینی فر کاغذ روغنی بنداز یا کمی چربش کن.

  • تکه‌های مرغ رو از مواد جدا کن (ولی کمی از سس رو همراهش نگه دار) و بچین روی سینی.

  • بذار توی فر حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه. در نیمه‌ی پخت، یک بار پشت و رو کن تا دو طرفش سرخ شه.

  • برای طلایی شدن، در آخر ۵ دقیقه گریل رو روشن کن.

Rate this post