طرز تهیه جوجه ترش
طرز تهیه جوجه ترش تابه ای
جوجه ترش یکی از غذاهای اصیل و محبوب شمال ایران، بهویژه استانهای گیلان و مازندران است که با طعمی ترش، خوشعطر و لذیذ شناخته میشود. این غذا مانند طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی ترکیبی از تکههای مرغ مزهدار شده با رب انار ترش، گردوی آسیابشده، سیر، پیاز و سبزیجات معطر محلی مانند چوچاق و خالواش است که بسته به منطقه و سلیقه، به روشهای مختلفی طبخ میشود. جوجه ترش معمولاً همراه برنج کته و زیتون پرورده سرو میشود و یکی از نمادهای مهماننوازی و سفرههای مجلسی در شمال کشور به شمار میآید.
مواد لازم برای طرز تهیه جوجه ترش مازندرانی
-
فیله یا سینه مرغ: ۴۰۰ گرم (خرد شده)
-
پیاز: ۱ عدد متوسط (رنده یا خلال نازک)
-
سیر: ۲ حبه (رنده شده)
-
گردو آسیاب شده: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
-
رب انار: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری (ترش یا ملس، بسته به ذائقه)
-
سبزی محلی (چوچاق یا خالواش): ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (در صورت دسترسی)
-
آب نارنج یا آب لیمو: ۲ قاشق غذاخوری
-
روغن: به مقدار لازم
-
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه جوجه ترش با رب انار و گردو
-
مرینیت کردن مرغ:
-
مرغ خرد شده رو با پیاز، سیر، نمک، فلفل، زردچوبه، گردوی آسیابشده، رب انار، سبزی محلی (اگه داشتی) و آبنارنج یا آبلیمو مخلوط کن.
-
بگذار این ترکیب حداقل ۲ ساعت (یا بهتره شب تا صبح) داخل یخچال بمونه تا مزهدار بشه.
-
-
پخت در تابه:
-
کمی روغن توی تابه بریز و مرغها رو با موادش بریز داخل تابه.
-
درِ تابه رو بذار و با حرارت ملایم بپز تا مرغها آب بندازن و نرم بشن.
-
بعد از اینکه آبش کشیده شد و مرغها پخته شدن، در تابه رو بردار تا مواد کمی سرخ و خوشرنگ بشن.
-
-
سرو:
-
جوجه ترش تابهای رو میتونی با برنج زعفرونی یا کته شمالی و کمی زیتون پرورده سرو کنی.
-
طرز تهیه جوجه ترش رستورانی
مواد لازم برای طرز تهیه جوجه ترش کبابی:
-
ران یا سینه مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم (به تکههای جوجهکبابی خرد شده)
-
گردوی آسیابشده: ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری
-
رب انار غلیظ و ترش: ۴ قاشق غذاخوری
-
پیاز: ۱ عدد بزرگ (رنده ریز یا خلالی)
-
سیر لهشده: ۲ تا ۳ حبه
-
سبزی محلی معطر شمالی (چوچاق و خالواش): ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (در صورت دسترسی – یا ترکیب جعفری و گشنیز خرد شده)
-
آب نارنج تازه یا آبلیمو ترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری
-
روغن زیتون یا مایع: ۲ قاشق غذاخوری
-
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
-
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه جوجه ترش خاور خانم
مرینیت حرفهای مرغ:
-
در این مرحله از طرز تهیه جوجه ترش گیلانی تکههای مرغ رو با پیاز، سیر، گردوی آسیابشده، رب انار، آب نارنج، سبزی معطر، روغن، زعفران، نمک و ادویهها خوب مخلوط کن.
-
مواد باید کاملاً مرغ رو بپوشونه. و مهم ترین مواد طرز تهیه جوجه ترش با چوچاق سبزی معطر این غذاست.
-
بهتره این مخلوط حداقل ۶ ساعت (و ترجیحاً شب تا صبح) در یخچال بمونه.
طرز تهیه جوجه ترش کبابی
-
جوجهها رو به سیخ بکش و روی زغال یا گریل با حرارت ملایم کباب کن تا کاملاً مغزپخت بشن و لبهها کمی برشته.
-
در صورت نداشتن زغال، میتونی از تابه چدنی گریلدار استفاده کنی یا داخل فر با حالت گریل بپزی.
ترفند رستورانی برای درخشندگی:
-
در انتهای پخت، کمی کره آبشده و زعفران دمکرده روی جوجهها بمال تا براق، خوشرنگ و معطر بشن.
طرز تهیه جوجه ترش در فر
مواد لازم برای طرز تهیه جوجه ترش بدون گردو
-
فیله یا ران مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم (به تکههای جوجهکبابی خرد شده)
-
پیاز: ۱ عدد بزرگ (رنده شده یا خلال نازک)
-
سیر لهشده: ۲ حبه
-
رب انار غلیظ (ترش یا ملس): ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
-
سبزی معطر شمالی (چوچاق، خالواش – در صورت نبود: گشنیز و جعفری خرد شده): ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
-
آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری
-
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
-
زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری ولی خوشعطر میکنه)
-
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه جوجه ترش در هواپز
مرینیت کردن مرغ:
-
تکههای مرغ رو با پیاز، سیر، رب انار، سبزی معطر، روغن زیتون، آب نارنج، ادویهها و زعفرون (اگه داری) مخلوط کن.
-
در ظرف دربسته یا زیپلاک، بگذار تو یخچال حداقل ۳ ساعت (اگه شب تا صبح بمونه، بهتره).
پخت در فر:
-
فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد (یا ۳۵۰ فارنهایت) گرم کن.
-
کف سینی فر کاغذ روغنی بنداز یا کمی چربش کن.
-
تکههای مرغ رو از مواد جدا کن (ولی کمی از سس رو همراهش نگه دار) و بچین روی سینی.
-
بذار توی فر حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه. در نیمهی پخت، یک بار پشت و رو کن تا دو طرفش سرخ شه.
-
برای طلایی شدن، در آخر ۵ دقیقه گریل رو روشن کن.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0