طرز تهیه شیرینی ملکه بادام مجلسی ویژه عید نوروز

طرز تهیه شیرینی ملکه بادام یکی از خوشمزه ترین و زیبا ترین شیرینی های مخصوص عید نوروز است.این شیرینی به روش های مختلفی تهیه می شود اگر فر در منزل ندارید می توانید با طرز تهیه شیرینی ملکه بادام بدون فر بدون نیاز به فر در خانه این شیرینی را تهیه کنید.
Rate this post

طرز تهیه شیرینی ملکه بادام ساده به روش سنتی

یکی از شیرینی‌های بسیار محبوب و شیک برای مجالس و جشن‌ها، شیرینی ملکه بادام است. این شیرینی با استفاده از کره به جای روغن تهیه می‌شود که طعم آن را بهبود می‌بخشد، اما باید به این نکته توجه داشت که شیرینی‌هایی که با کره تهیه می‌شوند، معمولاً ماندگاری کمتری دارند و باید در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری شوند تا تازگی و کیفیت آن‌ها حفظ شود.

برای تهیه شیرینی ملکه بادام،مانند طرز تهیه شیرینی نخودچی باید دقت و صبر کافی را داشته باشید؛ زیرا خمیر این شیرینی نرم و حساس است. شیرینی ملکه بادام در واقع یک لایه خمیر است که با آجیل پوشیده می‌شود و به همین دلیل به شیرینی آجیلی هم شناخته می‌شود.

برای حفظ کیفیت شیرینی، به ویژه این نوع شیرینی‌ها، مهم است که مواد به دقت وزن شوند؛ بنابراین تهیه یک ترازو دیجیتال پیشنهاد می‌شود.

مواد لازم شیرینی ملکه بادام

کره ۲۰۰ گرم
آرد ۳۷۵ گرم (۲٫۵ لیوان)
پودر قند ۱۲۵ گرم (½ لیوان)
تخم مرغ ۲ عدد
پودر هل ½ قاشق چایخوری
خامه ۵۰ گرم

مواد لازم روی شیرینی ملکه بادام

عسل ۲۰۰ گرم
کره ۷۵ گرم
خامه ۵۰ گرم
شکر ½ لیوان
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
خلال بادام ۲ لیوان

مراحل پخت شیرینی ملکه بادام

  • مرحله اول
    برای تهیه شیرینی ملکه بادام، ابتدا کره را به همراه پودر قند در یک کاسه مناسب می‌ریزیم و با همزن آنها را به مدت ۵ دقیقه مخلوط می‌کنیم تا بافت مواد کشدار و رنگ آنها کرمی روشن شود.
  • مرحله دوم
    تخم‌مرغ‌ها را یک به یک اضافه کرده و هر کدام را به مدت ۱ دقیقه مخلوط می‌کنیم تا مواد یکدست شوند. سپس خامه و پودر هل را اضافه کرده و به مدت یک دقیقه دیگر مخلوط می‌کنیم.
  • مرحله سوم
    آرد را به صورت کنترل شده به مواد اضافه کرده و مخلوط را الک کرده تا خمیری نرم و یکدست شکل بگیرد که به دست نچسبد. زمانی که خمیر دیگر به دست نچسبد، اضافه کردن آرد را متوقف می‌کنیم تا خمیر خشک نشود.
  • مرحله چهارم
    فر را به دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و خمیر را با وردنه پهن سه میلی‌متری می‌کنیم و با کاتر گرد قالب می‌زنیم. سپس خمیرهای قالب شده را درون قالب‌های تارت قرار داده و با نوک انگشت‌ها شکل می‌دهیم.
  • مرحله پنجم
    قالب‌ها را درون سینی فر می‌چینیم و پس از آماده شدن فر، سینی فر را در طبقه وسط فر قرار داده و خمیرهای تارت را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه نیم‌پز می‌کنیم. سپس آن‌ها را از فر خارج می‌کنیم.
  • مرحله ششم
    در حین پخت خمیرهای تارت، مواد روی شیرینی را آماده می‌کنیم. برای این منظور، عسل، کره، خامه و شکر را درون یک قابلمه مناسب می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و به آرامی هم می‌زنیم.
  • مرحله هفتم
    پس از رسیدن مواد به نقطه جوش، بادام را اضافه کرده و وقتی مواد شروع به جوشیدن می‌کنند، زعفران دم‌کرده را اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت کنار می‌گذاریم. سپس مخلوط مواد را درون خمیرهای نیم‌پز شده تارت می‌ریزیم.
  • مرحله هشتم
    در مرحله آخر، دمای فر را به ۱۵۰ درجه می‌کاهیم و شیرینی‌ها را مجدداً به مدت ۳۰ دقیقه درون فر قرار می‌دهیم تا به طور کامل بپزند. در پایان، شیرینی‌ها را از فر خارج کرده و پس از خنک شدن، در ظرف مورد نظر قرار می‌دهیم.

فوت و فن های دستور پخت شیرینی ملکه بادام

  • حتما از سینی ۳۰*۴۰ استفاده کنید وگرنه قطر لایه زیری بیشتر می شود.
  • به جای بادام از هر نوع مغزی که در دسترس دارید می توانید استفاده کنید.
  • این خمیر احتیاجی به ورز دادن ندارد.
  • بادام سریع می سوزد پس بیش از حد آن را سرخ نکنید تا تلخ شود.
  • اگر دوست دارید مقدار شیرینی کم باشد شکر را کمتر بریزید.
  • زعفران را در ۲ دقیقه انتهای پخت رویه اضافه کنید تا عطر و بو آن حفظ شود.
  • اگر خمیر خیلی چسبنده بود کمی آرد اضافه کنید.