طرز تهیه کباب زردک

طرز تهیه کباب مشتی یا زردک نکات بسیار مهمی دارد که تاثیر بسیاری در طعم این غذا دارد.کباب مشتی یا کباب زردک ، غذای سنتی اصفهان است که با گوشت چرخ شده و هویج زردک تهیه می شود و به دلیل اندازه کباب که در مشت جا می شود به نام کباب مُشتی معروف است.
4.8/5 - (60 امتیاز)

طرز تهیه کباب زردک خوشمزه به روش اصفهانی

جهت تهیه کباب زردک شگفت‌انگیز که یکی از انواع دیگر کباب ها در ایران است، ابتدا پیاز را به وسیلهٔ رندهٔ ریز خرد می‌کنیم و اضافهٔ آب موجود در آن را با دست جدا می‌کنیم. سپس پیاز خردشده را در یک کاسهٔ مناسب می‌ریزیم و به آن گوشت چرخ‌کرده را اضافه می‌کنیم. در این مرحله، پوست زردک‌ها را جدا می‌کنیم و سپس آنها را رنده می‌کنیم. سپس همراه با مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه، پوست زردک رنده‌شده را به کاسه اضافه می‌کنیم. در ادامه، مواد را به خوبی مخلوط کرده تا به حالتی چسبناک و منسجم تبدیل شوند.اگر مایهٔ کباب آبکی و خمیری شده باشد، برای رسیدن به جمع و جور شدن آن، باید کمی آرد نخودچی اضافه کنیم. در ادامه، روی کاسهٔ حاوی مایهٔ کباب را با استفاده از سلفون پوشانده و آن را به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا مایهٔ کباب استراحت کند.

بعد از گذشت یک ساعت، مایهٔ کباب را از یخچال خارج می‌کنیم. سپس یک تابهٔ مناسب را روی حرارت قرار می‌دهیم و مقداری روغن در داخل آن می‌ریزیم. در ادامه، به اندازهٔ یک نارنگی از مایهٔ کباب را برمی‌داریم و با استفاده از دست، حالت دلخواه به آن می‌دهیم.

کباب زردک

ظاهر این کباب تقریباً شبیه به کباب لقمه است. در ادامه، کباب‌ها را در روغن داغ سرخ می‌کنیم. پس از سرخ شدن کامل مایهٔ کباب، یک تابهٔ مناسب را روی حرارت قرار می‌دهیم و سرکه را همراه با شیره و نصف لیوان آب به تابه اضافه می‌کنیم.پس از اینکه مخلوط سرکه و شیره به نقطه جوش رسید، حرارت زیر تابه را ملایمتر می کنیم و کباب های سرخ شده را درون تابه می چینیم و اجازه می دهیم به مدت یک ساعت بپزند تا مخلوط سرکه و شیره به خورد کباب ها برود.

مواد لازم کباب زردک

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • شیره انگور ۳ قاشق غذاخوری
  • سرکه قرمز ۵ قاشق غذاخوری
  • زردک ۲ عدد
  • آرد نخودچی به مقدار کافی
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه سس کباب زردک

ابتدا دو تا سه قاشق غذاخوری از رب گوجه فرنگی را در تابه‌ای مناسب بریزید و به آن سرکه سفید اضافه کنید. سپس نمک را همراه با یک فنجان آب به مخلوط اضافه کنید. این مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید. زمانی که به جوش آمد، سیخ‌های گوشت سرخ شده را به آن اضافه کنید و آنها را روی سس مرتب کنید. اگر تمایل دارید، برش‌هایی از گوجه فرنگی را هم به سس اضافه کنید.

نکات طرز تهیه کباب مشتی یا زردک

یکی از نکات حائز اهمیت در تهیهٔ این کباب، تنظیم طعم آن است. برای این منظور، باید دقیقاً بدانیم چه مقدار شیره و سرکه را باید اضافه کنیم. پس از افزودن شیره و سرکه، حتماً طعم کباب را می‌چشیم و در صورتی که با سلیقهٔ ما سازگار نبود، می‌توانیم مقدار سرکه یا شیره را افزایش دهیم. همانطور که می دانید این کباب همانند کباب لقمه یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی می باشد.می‌توانید همراه با سیخ از چند برش گوجه‌فرنگی استفاده کنید تا به سیخ‌هایتان طعم و دید زیباتری ببخشید. این روش نه تنها طعم بهتری به سیخ‌ها می‌دهد، بلکه با استفاده از گوجه‌فرنگی، ظاهر جذابتری به بشقابتان می‌بخشد. امیدوارم این توصیه را در نظر بگیرید و با استفاده از آن، این غذای خوشمزه را با سادگی در منزل تهیه کرده و لذت ببرید.

زردک چیست ؟ زردک شباهت چشمگیری به هویج دارد و به عنوان هویج ایرانی نیز شناخته می‌شود. با این حال، زردک در فصل‌های خاصی موجود است و در تمام فصول دسترسی به آن ممکن نیست. به همین دلیل، در صورتی که زردک در دسترس نباشد، می‌توان از هویج نیز استفاده کرد.برای آموزش تهیه دیگر انواع کباب مثل کباب بختیاری و اورفا کباب ترکی می توانید از سایت ما دیدن کنید.