طرز تهیه شیرینی پنبه ای زعفرانی
طرز تهیه شیرینی پنبه ای زعفرانی بسیار ساده و خوشمزه برای عید این شیرینی از دستهی شیرینیهای سنتی مخصوص ایام نوروز است که به راحتی با چند ماده تهیه میشود، میتوانید همانند سایر شیرینیهای عید، آن را با یا بدون استفاده از فر، تهیه کنید. در اوایل اسفند ماه، بوی دلنشین شیرینیهای سنتی در خانههای […]
طرز تهیه شیرینی پنبه ای زعفرانی بسیار ساده و خوشمزه برای عید
این شیرینی از دستهی شیرینیهای سنتی مخصوص ایام نوروز است که به راحتی با چند ماده تهیه میشود، میتوانید همانند سایر شیرینیهای عید، آن را با یا بدون استفاده از فر، تهیه کنید. در اوایل اسفند ماه، بوی دلنشین شیرینیهای سنتی در خانههای ایرانی پخش میشود. باید بدانید که ناصرالدینشاه اقدامات بسیاری در حوزه صنعت شیرینیپزی در ایران انجام داده است. وی اولین کارخانه قند را تأسیس کرده و پس از آن، صنعت شیرینیپزی در ایران رونق گرفته است.از دیگر شیرینی های مخصوص عید شیرینی نارگیلی است.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پنبهای زعفرانی
روغن جامد صاف | ۱۵۰ گرم |
آرد | ۳۰۰ گرم (۲ پیمانه سر پر) |
روغن مایع | ۳۰ گرم (۱/۴ پیمانه) |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر | ۱۰۰ گرم (۱/۲ پیمانه) |
پودر قند | ۱۰۰ گرم (۲/۳ پیمانه) |
وانیل | ۱/۴ ق چای خوری |
زعفران | به مقدار لازم |
پودر پسته | به مقدار لازم |
مراحل پخت شیرینی پنبه ای زعفرانی
- مرحله اول: تهیه روغن صاف
برای تهیه این شیرینی، بهتر است از روغن صاف استفاده کنید. میتوانید از روغنهای قنادی آماده نیز استفاده کنید. برای تهیه روغن صاف در منزل، روغن نیمهجامد را ذوب کرده و درون شیشه ریخته، سپس منتظر شوید تا در دمای محیط خنک شود و در نهایت آن را در یخچال قرار دهید تا سفت شود. - مرحله دوم: هم زدن روغن
مقدار مورد نیاز از روغن صاف را اندازهگیری کرده و به همراه آرد الک شده با دور تند همزن بزنید تا مخلوط کرم رنگ و کمی حجیم شود. سپس روغن مایع را به مخلوط اضافه کرده و ۱ دقیقه دیگر دوباره همزن کنید تا مواد بهطور یکنواخت مخلوط شوند.
- مرحله سوم: هم زدن تخم مرغ
در یک ظرف دیگر، تخممرغ، پودر قند، وانیل، و شیر را داخل کاسه ریخته و با استفاده از همزن برقی بهطور کامل هم زنید. سپس مواد به دست آمده را به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مانند خمیر جمع شود. توجه داشته باشید که برای جمع شدن خمیر، بهتر است از ورز دادن با دست پرهیز کنید. در صورتی که خمیر خیلی لطیف شد، میتوانید یک بار از چرخ گوشت نیز استفاده کنید. - مرحله چهارم: تهیه شیرینی پنبهای
شما میتوانید این شیرینیها را به شکل رز با استفاده از ماسورهی ستاره تهیه کنید یا آنها را با استفاده از ماسورهی ستاره بزنید. در صورتی که هیچکدام از این ابزارها در دسترس نباشد، میتوانید از مواد به اندازه گردو بردارید، آنها را مهر بزنید و روی آنها پودر پسته بپاشید. سپس شیرینیها را روی کاغذ روغنی که نیاز به چرب شدن ندارد، قرار دهید. - مرحله پنجم: پخت شیرینی پنبهای با فر
برای پخت، ابتدا فر را گرم کنید. سپس سینی فر را به مدت ۱۵ دقیقه در دمای ۱۷۰ درجه قرار دهید تا شیرینیها پخته شوند. پس از آن، بعد از خنک شدن، شیرینیها را از روی کاغذ جدا کنید و لذت ببرید!
فوت و فنهای طرز تهیه شیرینی پنبه ای زعفرانی
- رنگذاری با زعفران: میتوانید یک قسمت از مواد را جدا کرده و آن را با زعفران دم کرده غلیظ کنید. این کار باعث میشود شیرینیها دارای رنگ زعفرانی شود که به آن زیبایی و طعمی منحصر به فرد میدهد.
- پخت در فر: شیرینیها باید در فر به طور کامل پخته شوند. اما توجه داشته باشید که قبل از خروج از فر، شیرینیها کمی تغییر رنگ دهند و خودشان را بگیرند. این نشان دهندهی آماده بودن آنها است.
- پخت در تابه و روی گاز: میتوانید شیرینیها را در تابه و روی گاز نیز تهیه کنید. برای این کار، تابه را با روغن کمی چرب کرده و شیرینیها را در آن به آرامی پخته و طبق دستور پخت مواد، به صورتی کامل پخته و طلایی رنگ کنید.
با این فوت و فنها، میتوانید شیرینی پنبهای زعفرانی خود را با طعم و ظاهری دلپذیر تر تهیه کنید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0