طرز تهیه شراب آلبالو
طرز تهیه شراب آلبالو خانگی
طرز تهیه شراب آلبالو الکلی مانند طرز تهیه شراب انار یکی از محبوبترین انواع شرابهای میوهای خانگیست که طعمی ترشوشیرین، رنگی زیبا و عطری دلپذیر دارد. تهیهی این نوشیدنی در خانه نیازمند کمی حوصله، دقت و رعایت اصول تخمیر است. در ادامه، مراحل کامل تهیه شراب آلبالو خانگی را بخوانید:
مواد لازم طرز تهیه شراب آلبالو با مخمر
- آلبالو تازه و رسیده: ۳ کیلوگرم
- شکر سفید: ۱.۵ تا ۲ کیلوگرم (بسته به ذائقه)
- آب جوشیده و خنک شده: ۳ لیتر
- مخمر شراب یا مایه نان خشک (اختیاری ولی توصیهشده): ۱ قاشق چایخوری
- ظرف شیشهای یا دبهی پلاستیکی با درب محکم
- صافی پارچهای یا کیسه تنظیف
- قفل هوا یا سرپوش نخی با کش
مراحل طرز تهیه شراب آلبالو با هسته
- آمادهسازی آلبالوها
آلبالوها را تمیز بشویید و دم آنها را جدا کنید. نیازی به خارج کردن هسته نیست، ولی در صورت تمایل میتوانید هستهها را درآورید. آلبالوها را له کنید تا آب و گوشت آن آزاد شود. - اضافه کردن شکر
شکر را به آلبالوهای لهشده اضافه کرده و خوب هم بزنید تا شکر تا حدی در آب میوه حل شود. میتوانید مخلوط را یک شب در دمای اتاق نگه دارید تا شکر بهتر حل شود. - اضافه کردن آب و مخمر
آب جوشیدهی سردشده را اضافه کرده و اگر از مخمر استفاده میکنید، آن را نیز در همین مرحله اضافه نمایید. مخمر فرآیند تخمیر را سریعتر و بهتر انجام میدهد. - تخمیر اولیه (۷ تا ۱۰ روز)
مخلوط را در ظرف شیشهای بریزید. درب آن را با درپوش شل، قفل هوا یا پارچه نخی ببندید تا هوا رد و بدل شود ولی گردوغبار وارد نشود. روزانه یکبار مخلوط را هم بزنید تا کپک نزند و تخمیر یکنواخت انجام شود. - صاف کردن
پس از حدود ۷ تا ۱۰ روز که تخمیر اولیه انجام شد، تفالهها را با پارچهی تنظیف یا صافی جدا کرده و فقط مایع را نگه دارید. مایع را در یک ظرف تمیز بریزید. - تخمیر ثانویه (۴ تا ۸ هفته)
مایع صافشده را در بطری یا دبه تمیز بریزید (حدود ۷۰٪ حجم ظرف را پر کنید تا فضای گاز باقی بماند) و درب آن را با قفل هوا یا درپوش نخی ببندید. ظرف را در جای خنک و تاریک نگه دارید. - شفافسازی و بطریکردن
پس از گذشت چند هفته و تهنشین شدن رسوبات، مایع شفاف را با دقت به بطریهای شیشهای منتقل کنید. بطریها را در جای خنک نگه دارید. میتوانید شراب را برای ۳ تا ۶ ماه دیگر نیز بخوابانید تا جا بیفتد و طعم آن بهتر شود.
نکات مهم طرز تهیه شراب آلبالو به روش سنتی
- نظافت در همه مراحل بسیار مهم است. تمام ظروف باید استریل و خشک باشند.
- در صورت تولید گاز زیاد، از قفل هوا استفاده کنید تا انفجار ظرف جلوگیری شود.
- هرچه زمان بیشتری برای جا افتادن به شراب بدهید، طعم آن ملایمتر و دلچسبتر خواهد بود.
آمادهسازی شراب آلبالو خانگی هم هنریست سنتی، هم تجربهای لذتبخش برای علاقهمندان به نوشیدنیهای طبیعی. اگر تمایل داشته باشید، طرز تهیه شرابهای دیگر مانند شراب انگور، توت یا سیب را هم میتوانم برایتان بنویسم.
شراب آلبالو برای چی خوبه
- بهبود کیفیت خواب
آلبالو حاوی ملاتونین طبیعی است (هورمون تنظیم خواب). برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف متعادل شراب آلبالو ممکن است به بهبود خواب شبانه کمک کند. - کاهش التهاب و درد مفاصل
آلبالو سرشار از آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضدالتهاب مانند آنتوسیانین است. این مواد ممکن است به کاهش درد ناشی از بیماریهایی مانند نقرس یا آرتروز کمک کنند. - بهبود سلامت قلب
مصرف متعادل شراب طبیعی ممکن است گردش خون را بهبود بخشد، فشار خون را تنظیم کند و به کاهش کلسترول بد (LDL) کمک کند. البته این مورد به نوع شراب، درصد الکل و میزان مصرف وابسته است. - تقویت سیستم ایمنی
آلبالو دارای ویتامین C و ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی است که میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. - کمک به هضم غذا
شراب آلبالو در حجم کم میتواند فعالیت معده را تحریک کرده و به بهبود هضم غذا کمک کند. - خاصیت ضدسرطانی بالقوه
آنتیاکسیدانهای موجود در آلبالو ممکن است از آسیبهای اکسیداتیو سلولها جلوگیری کرده و در درازمدت نقش پیشگیرانه در برابر برخی سرطانها داشته باشند. - اثر آرامبخش و کاهش استرس
مصرف کم شراب آلبالو ممکن است اثر آرامبخش داشته باشد و به کاهش اضطراب و تنش عصبی کمک کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0