طرز تهیه کمپوت گلابی
طرز تهیه کمپوت گلابی خانگی
حتماً! در ادامه طرز تهیه کامل کمپوت گلابی خانگی را به صورت مرحلهبهمرحله برایتان آوردهام. این کمپوت بسیار خوشمزه، سالم و بدون مواد نگهدارنده است و میتوانید آن را در شیشههای استریل شده برای مدت طولانی نگهداری کنید.
مواد لازم برای طرز تهیه کمپوت گلابی نارس
مواد | مقدار |
---|---|
گلابی سفت و سالم | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم (بسته به ذائقه) |
آب | حدود ۴ لیوان |
آبلیمو تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
چوب دارچین (اختیاری) | ۱ عدد |
هل (اختیاری) | ۲ عدد |
مرحله اول: انتخاب و آمادهسازی گلابیها
- انتخاب گلابی مناسب: از گلابیهای سفت، سالم و بدون لک استفاده کنید. گلابیهای نرم یا لهشده برای کمپوت مناسب نیستند.
- شستوشو و پوست گرفتن: گلابیها را خوب بشویید، پوست آنها را بگیرید و به دو یا چهار قسمت تقسیم کنید.
- هستهگیری: هستهها و قسمتهای سفت میانی گلابی را با چاقو جدا کنید.
- نگهداری در آبلیمو: گلابیهای خردشده را داخل کاسهای از آب و چند قطره آبلیمو بریزید تا سیاه نشوند.
مرحله دوم: تهیه شربت کمپوت
- در یک قابلمه بزرگ، آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید.
- وقتی شکر کاملاً حل شد و شربت شروع به جوشیدن کرد، چوب دارچین یا هل را اضافه کنید (در صورت دلخواه).
- بگذارید شربت حدود ۵ دقیقه بجوشد تا طعم ادویهای بگیرد.
مرحله سوم: پخت گلابیها
- گلابیهای آمادهشده را به شربت در حال جوش اضافه کنید.
- حرارت را کم کنید و اجازه دهید گلابیها حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزند تا نیمپز شوند و له نشوند (مدت زمان بسته به نوع گلابی متفاوت است).
- در پایان، آبلیمو را اضافه کنید. آبلیمو باعث حفظ رنگ و طعم کمپوت میشود.
مرحله چهارم: بستهبندی و نگهداری
روش ۱: نگهداری کوتاهمدت در یخچال
- بعد از خنک شدن، کمپوت را در ظرف دربدار بریزید و تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
نکته طرز تهیه کمپوت گلابی برای مدت طولانی
- شیشههای تمیز و دربدار (ترجیحاً شیشه مربا) را استریل کنید (با جوشاندن در آب یا قراردادن در فر).
- کمپوت داغ را داخل شیشه بریزید، درب آن را محکم ببندید.
- شیشهها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در قابلمه آبجوش قرار دهید تا هواگیری و پلمپ شوند.
- در این مرحله طرز تهیه کمپوت گلابی برای زمستان بعد از خنک شدن، آنها را در جای خنک و تاریک (مانند کابینت یا انبار) نگهداری کنید. کمپوت تا چند ماه ماندگاری خواهد داشت.
نکات مهم طرز تهیه کمپوت گلابی یک کیلو
- گلابیهای خیلی رسیده مناسب نیستند چون در زمان پخت له میشوند.
- اگر طعم دارچین یا هل را نمیپسندید، میتوانید حذفشان کنید.
- میزان شکر قابل تنظیم است، اما برای ماندگاری بیشتر نباید خیلی کم باشد.
- افزودن کمی وانیل یا گلاب در پایان پخت نیز طعم خوبی ایجاد میکند.
طرز تهیه کمپوت گلابی فوری
- گلابیهای سفت و سالم را پوست بگیرید، خرد کنید و هسته آن را درآورید.
- در قابلمهای، ۲ لیوان آب و ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری شکر بریزید و بجوشانید.
- گلابیها را اضافه کنید و با حرارت ملایم حدود ۱۵ دقیقه بپزید تا نرم شوند ولی له نشوند.
- در صورت تمایل کمی آبلیمو و دارچین اضافه کنید.
- پس از خنک شدن، کمپوت را در ظرف دربدار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه کمپوت گلابی و سیب
مواد لازم برای تهیه کمپوت گلابی و سیب با عسل
مواد | مقدار |
---|---|
سیب سفت و شیرین | ۲ عدد متوسط |
گلابی سفت | ۲ عدد متوسط |
عسل طبیعی | ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری (بسته به ذائقه) |
آب | ۲ تا ۳ لیوان |
چوب دارچین | ۱ عدد (اختیاری) |
هل یا پوست لیمو | به مقدار کم (اختیاری) |
آبلیمو تازه | ۱ قاشق غذاخوری (برای جلوگیری از تغییر رنگ میوهها) |
طرز تهیه کمپوت گلابی با عسل
مرحله اول: آمادهسازی میوهها
- سیب و گلابیها رو خوب بشور.
- پوستشون رو بگیر و به قطعات متوسط (مثلاً قاچهای ۴ تا ۶ تایی) برش بزن.
- هستهها و بخشهای سفت مرکزی رو جدا کن.
- برای جلوگیری از سیاه شدن میوهها، اونها رو در کاسهای از آب و کمی آبلیمو بریز.
مرحله دوم: تهیه شربت عسل
- در یک قابلمه متوسط، آب رو روی حرارت ملایم قرار بده.
- وقتی کمی گرم شد (اما نه جوش)، عسل رو اضافه کن و خوب هم بزن تا در آب حل بشه.
- دقت کن عسل رو توی آب داغ بریز، ولی حرارت خیلی بالا نباشه چون حرارت زیاد خواص عسل رو از بین میبره.
- در صورت تمایل، چوب دارچین، هل یا پوست لیمو رو اضافه کن تا عطر بیشتری بگیره.
مرحله سوم: پخت میوهها
- قطعات سیب و گلابی رو به آرامی داخل شربت عسل بریز.
- حرارت رو ملایم کن و اجازه بده حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزن.
- میوهها باید نرم بشن ولی له نشن.
- سیب کمی زودتر میپزه، پس اگر خواستی میتونی اون رو کمی بعدتر اضافه کنی.
مرحله چهارم: سرو و نگهداری
سرو:
- کمپوت رو میتونی گرم یا سرد سرو کنی.
- مناسب برای کنار صبحانه، عصرانه یا حتی دسر بعد از غذاست.
نگهداری:
- بعد از خنک شدن، در شیشه یا ظرف دربدار بریز.
- در یخچال تا ۵ روز قابل نگهداریه.
- چون مواد نگهدارنده نداره، برای طولانیمدت مناسب نیست مگر اینکه پاستوریزه و کنسرو بشه.
نکات مهم طرز تهیه کمپوت گلابی بدون شکر
- مانند طرز تهیه کمپوت سیب از سیب و گلابی سفت و سالم استفاده کن که در حین پخت ظاهرشون رو حفظ کنن.
- اگر رژیمی هستی یا برای کودک تهیه میکنی، میزان عسل رو کمتر کن یا از عسل کمگلوکز استفاده کن.
- برای طعم خاصتر، میتونی چند قطره گلاب یا کمی زنجبیل تازه هم اضافه کنی.
نکات طرز تهیه کمپوت گلابی داخل شیشه
-
انتخاب گلابی مناسب
از گلابیهای سفت، سالم و بدون لک استفاده کنید. گلابیهای رسیده یا لهشده در حین پخت وا میروند و ظاهر کمپوت را خراب میکنند. -
شستوشوی کامل و پوستگیری
گلابیها را خوب بشویید، پوست آنها را بگیرید و به دو یا چهار قسمت برش بزنید. حتماً قسمت هسته و بخشهای سفت مرکزی را جدا کنید. -
استفاده از آبلیمو برای جلوگیری از سیاه شدن
برای اینکه گلابیها پس از پوست گرفتن تغییر رنگ ندهند، آنها را در محلول آب و چند قطره آبلیمو نگهدارید تا هنگام پخت ظاهر روشنتری داشته باشند. -
تهیه شربت کمپوت
در یک قابلمه جداگانه، ترکیبی از آب و شکر (بهدلخواه میتوان دارچین یا هل هم اضافه کرد) را بجوشانید تا شربت ملایمی درست شود. -
نیمپز کردن گلابیها در شربت
گلابیها را داخل شربت بریزید و روی حرارت ملایم بپزید تا کمی نرم شوند ولی له نشوند. این مرحله معمولاً ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد. -
استریل کردن شیشهها
شیشههای مربا یا شیشه مخصوص کمپوت را با آب جوش یا در فر استریل کنید. این کار از فساد زودهنگام کمپوت جلوگیری میکند. -
ریختن کمپوت داغ داخل شیشه داغ
کمپوت را بلافاصله پس از پخت، زمانی که هنوز داغ است، داخل شیشههای گرم و استریل بریزید تا از شکستن شیشه و رشد باکتری جلوگیری شود. -
خروج هوا و پلمپ کردن درب شیشهها
پس از پر کردن شیشهها، با کمک قاشق یا کاردک تمیز، حبابهای هوا را از بین میبرید. سپس درب فلزی را محکم ببندید. -
فرآیند بنماری (آبجوش کردن برای پاستوریزه کردن)
شیشههای بستهشده را داخل قابلمه پر از آب جوش قرار دهید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید تا دربها کاملاً وکیوم شوند. -
سرد شدن وارونه برای اطمینان از پلمپ
شیشهها را بعد از خارج کردن از آبجوش، وارونه روی پارچه تمیز قرار دهید تا سرد شوند و وکیوم کامل انجام شود. -
نگهداری در محل خنک و تاریک
بعد از خنک شدن کامل، کمپوتها را در کابینت، انبار یا یخچال نگه دارید. اگر همه مراحل بهدرستی انجام شود، تا چند ماه ماندگاری خواهند داشت. -
نکته ایمنی
اگر درب شیشه هنگام باز کردن صدای “پوف” نداد یا بوی ترش و غیرعادی داشت، مصرف نکنید؛ نشانه فساد است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0