طرز تهیه مسقطی شیرازی
طرز تهیه مسقطی ساده با نشاسته
یکی از خوشمزگی های سنتی ایرانی، که اصالتش به شهرستان لار استان فارس برمی گردد و با نام “مسقطی شیرازی” نیز شناخته می شود، دسری خوشمزه و محبوب است. امروزه، مسقطی همچون دیگر دسرهایی مانند باسلوق، به عنوان یک شیرینی معمولی در کنار چای مصرف می شود. همچنین، می توانید این دسر فوق العاده را برای ایام ماه مبارک رمضان آماده کنید. با مقادیر مواد زیر، می توانید مسقطی خوشمزه ای برای شش نفر تهیه کنید. در صورت نیاز به تهیه مقدار بیشتر یا کمتر، می توانید مواد را به تناسب تعداد نفرهای مورد نظر خود تغییر دهید.طرز تهیه سمنو را برای شما قرار داده ایم که به راحتی بتوانید این خوراکی خوش مزه را تهیه کنید.
مواد لازم مسقطی شیرازی
روغن ۱/۳ پیمانه
گلاب ۱ لیوان
شکر ۳ پیمانه
آب سرد ۶ لیوان
نشاسته گل ۱ پیمانه
زعفران به میزان لازم
آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری یا جوهر لیمو
خلال پسته و بادام به اندازه کافی
دستور پخت مسقطی شیرازی
مرحله اول: ترکیب نشاسته و آب
برای تهیه مسقطی شیرازی، ابتدا نشاسته را در یک ظرف ریخته و به آن ۲ پیمانه آب سرد اضافه می کنیم. سپس مخلوط را کمی صبر می دهیم تا نشاسته کاملاً در آب حل شود. بعد از آن، مخلوط آب و نشاسته را از طریق یک صافی عبور می دهیم تا یکدست شود.
مرحله دوم: تهیه شربت
در مرحله بعدی، ۴ پیمانه آب را همراه با شکر و آبلیمو یا جوهر، در یک قابلمه می ریزیم و آنها را با هم مخلوط می کنیم تا شکر به خوبی در مواد حل شود. سپس قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و تا زمانی که شکر به خوبی حل شود، مخلوط را داغ می کنیم، اما توجه داریم که شربت بجوش نیاید.
مرحله سوم: افزودن نشاسته
نشاسته حل شده را به محتویات قابلمه یا همان شربت اضافه کنید و در حالتی که روی حرارت ملایم است، مواد را هم زده و مخلوط کنید تا نشاسته غلیظ و شفاف شود. این مرحله از زمانی که نشاسته به مخلوط اضافه می شود، به بعد به عنوان مرحله مسقطی شروع می شود.
مرحله چهارم: افزودن زعفران و گلاب
پس از غلیظ شدن نشاسته، زعفران دم کرده را به میزان تمایلی که دارید به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا نشاسته قوام بگیرد و غلیظ شود. سپس، گلاب و روغن را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید تا مواد کاملاً منسجم و یکدست شوند.
مرحله پنجم: پخت مسقطی شیرازی
زمانی که مسقطی کاملاً غلیظ شده و در هنگام هم زدن، کف قابلمه را مشاهده می کنید، خلال بادام را به دلخواه داخل آن بریزید. سپس قالبی که برای مسقطی آماده کرده اید را با قلمو و روغن چرب کنید و مواد را در قالب ریخته و روی آن خلال پسته و بادام بپاشید. سپس قالب را در یخچال قرار دهید تا مسقطی به خوبی انجام شود. پس از اینکه مسقطی کاملاً سرد شد، آن را به دلخواه برش دهید و در ظرف مورد نظر مرتب کنید.
فوت و فن های دستور پخت مسقطی زعفرانی
اگر مسقطی در یخچال مخزن نشده باشد، آب را اضافه کنید.
وقتی مسقطی آماده است، باید آن را به صورت تکه های کوچک از قاشق بریزید.
استفاده از نشاسته پودری به هیچ وجه مناسب برای تهیه مسقطی نیست.
حرارتی که برای پختن مسقطی استفاده می شود، باید ملایم باشد و برای این کار نیاز است تا حدود ۳ ساعت زمان صرف شود تا مسقطی به طور کامل غلیظ شود.
اگر حرارت زیادی مورد استفاده قرار گیرد، بوی نشاسته خام در مسقطی باقی می ماند.
می توانید به جای روغن از کره استفاده کنید.
خیس کردن نشاسته از قبل ممکن است باعث ترش شدن آن شود.
می توانید مسقطی را تا ۳ ماه در یخچال نگهداری کنید.
خواص و فواید گلاب
پوست ما دارای ویژگی های اسیدی با PH بین ۴٫۴ تا ۶٫۲۵ است. استفاده بیش از حد از صابون ها، پاک کننده های صورت و محصولات آرایشی ممکن است این تعادل را به خطر بیاندازد. این افراز موجب کاهش اسیدیته پوست شده و فرصت مناسبی را برای رشد میکروب ها و بروز عفونت فراهم می کند. گلاب با PH مناسب برای پوست، توانایی بازگرداندن تعادل را به سطح پوست دارد.
گلاب با تنظیم میزان چربی پوست، به تعادل رساندن آن کمک می کند. همچنین، با استحکام اسیدیته پوست، از رشد باکتری ها و ظهور آکنه در سطح پوست جلوگیری می کند. گلاب نه تنها باعث کاهش رشد باکتری ها و آکنه می شود، بلکه به بهبود زخم های ناشی از آکنه و جوش نیز کمک می کند. استفاده همزمان از گلاب و آب لیمو همچنین منجر به کاهش چربی پوست و از بین بردن باکتری های آن می شود. با این حال، استفاده طولانی مدت از آب لیمو ممکن است سبب خشکی و سوزش پوست گردد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0