دستور پخت کروسان شکلاتی خانگی

کروسان شکلاتی خانگی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و محبوب فرانسوی است که با طعم بی‌نظیر خود، بسیاری را شیفته می‌کند. طرز تهیه کروسان با خمیر هزار لا به این صورت است که با استفاده از لایه‌های کره‌ای و خمیر، خمیری سبک و پوک تهیه می‌شود که بافتی عالی به کروسان می‌دهد. همچنین طرز تهیه کروسان فرانسوی مراحل دقیق‌تری دارد که در نهایت منجر به کروسانی با طعم اصیل فرانسوی خواهد شد. اگر به دنبال طعمی متفاوت هستید، طرز تهیه کروسان با ماست نیز گزینه‌ای جذاب است که بافتی نرم‌تر و طعمی متفاوت به این شیرینی می‌بخشد.
Rate this post

دستور پخت کروسان شکلاتی خانگی

نان‌های هلالی کوچک با بافت لطیف و ظاهر جذاب، یکی از انتخاب‌های محبوب بسیاری از افراد در سراسر جهان برای صبحانه است. دستور پخت کروسان، نانی بسیار پرطرفدار و لذیذ است که به راحتی می‌توانید آن را در خانه تهیه کنید. در این مقاله، دستور پخت کروسان شکلاتی را آموزش داده‌ایم، اما شما می‌توانید این نان خوشمزه را با هر نوع فیلینگ دلخواه درست کنید.همچنین طرز تهیه کیک وانیلی را برای عصرانه و صبحانه به شما پیشنهاد می کنیم.

مواد لازم برای تهیه کروسان شکلاتی خانگی

  • آرد: یک و دو سوم پیمانه
  • خمیر مایه فوری: یک قاشق چای‌خوری
  • شکر: دو قاشق غذاخوری
  • آب ولرم: یک چهارم پیمانه
  • شیر کم‌چرب: یک چهارم پیمانه
  • کره: ۱۵۰ گرم
  • زرده تخم‌مرغ: دو عدد
  • نمک: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • شکلات چیپسی: به مقدار دلخواه

طرز تهیه کروسان شکلاتی

  1. مرحله اول
    ابتدا خمیر مایه، آب ولرم و یک قاشق غذاخوری شکر را درون یک کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید. اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند تا خمیر مایه فعال شود.
  2. مرحله دوم
    شکر باقی‌مانده، نمک، شیر و ۵۰ گرم کره را در قابلمه‌ای کوچک بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شده و مواد گرم شوند. سپس این مخلوط را درون کاسه‌ای بریزید و آرد را به آن اضافه کنید. مواد را کمی هم بزنید و سپس خمیر مایه را اضافه کنید. با دست همه مواد را به خوبی ترکیب کنید تا خمیر کروسان خانگی نرم به دست آید.
  3. مرحله سوم
    خمیر را حدود پنج دقیقه ورز دهید، سپس به شکل یک توپ درآورده و درون یک کاسه چرب‌شده قرار دهید. روی کاسه را بپوشانید و خمیر را در مکانی گرم برای یک ساعت استراحت دهید تا حجمش دو برابر شود. سپس خمیر را برای دو ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
  4. مرحله چهارم
    ۱۰۰ گرم کره باقی‌مانده را روی کاغذ روغنی یا فویل با ضخامت یک سانتی‌متر پهن کنید و آن را درون فریزر بگذارید تا سرد و سفت شود.
  5. مرحله پنجم
    کمی آرد روی سطح کاری خود بپاشید و خمیر را با وردنه پهن کنید. کره سرد شده را در مرکز خمیر قرار دهید.
  6. مرحله ششم
    لبه‌های خمیر را به سمت مرکز بیاورید و آنها را به هم بچسبانید تا کره کاملاً درون خمیر پنهان شود. سپس خمیر را چند بار تا بزنید و جمع کنید تا اندازه آن یک چهارم شود.
  7. مرحله هفتم
    پس از تا زدن خمیر، آن را برای ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید. بعد از این مدت، خمیر را خارج کرده و با وردنه باز کنید (دقت کنید که کره از خمیر بیرون نریزد). مجدداً خمیر را تا زده و دوباره به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید. این فرآیند را چندین بار تکرار کنید تا کره به لایه‌های خمیر نفوذ کند. در نهایت، می‌توانید خمیر را در کیسه فریزر بسته‌بندی کرده و یک شب در یخچال نگه دارید.
  8. مرحله هشتم
    بعد از استراحت نهایی، خمیر را نازک روی سطح کار پهن کرده و به شکل مثلث برش بزنید. مقداری شکلات چیپسی را در مرکز هر مثلث قرار داده و خمیر را از سمت پهن مثلث به سمت باریک آن به آرامی رول کنید.
  9. مرحله نهم
    خمیرهای رول‌شده را با فاصله در سینی فر بچینید و برای دو ساعت داخل فر خاموش قرار دهید تا استراحت کنند و حجمشان دو برابر شود.
  10. مرحله دهم
    زرده تخم مرغ را با کمی شیر یا آب رقیق کرده و روی خمیرها بمالید. اگر تمایل داشتید، می‌توانید مقداری شکر نیز روی خمیرها بپاشید. سپس سینی را در فر که از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده، برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید تا نان‌ها طلایی شوند.

نکات مهم

  • می‌توانید از خمیر هزارلا برای تهیه این نان خوشمزه استفاده کنید.
  • فیلینگ کروسان را می‌توانید با هر موادی که دوست دارید، مانند کشمش، گردو، کالباس، یا مرغ جایگزین کنید.
  • ما قبلاً روش تهیه کروسان ساده و خانگی را به شما آموزش داده بودیم.

کروسان شیرینی‌ای از فرانسه
نان باگت، کروسان، و شکلات از دیرباز جزئی از صبحانه‌های سنتی مردم فرانسه بوده است. گفته می‌شود اولین کروسان در سال ۱۶۸۳ تهیه شد. نخستین شواهد از دستور پخت کروسان برون فر در فرانسه به یک نانوایی به نام آگوست زانگ (August Zang) نسبت داده می‌شود. این نانوایی در دهه ۱۸۰۰ یک شیرینی فروشی لوکس در پاریس بود و انواع غذاهای معروف آن زمان را عرضه می‌کرد.

کروسان، که برخی آن را “کروسانت” نیز می‌نامند، در سال ۱۹۲۰ به محصول ملی فرانسه تبدیل شد. این نان در ابتدا یک کالای لوکس بود، اما تا پایان قرن نوزدهم، به یکی از اجزای سفره طبقه متوسط هم راه پیدا کرد.

بهترین دستور پخت کروسان در این مقاله با جزئیات کامل برای شما فراهم شده تا بتوانید یک دستور پخت نان کروسان عالی و خوشمزه را در خانه اجرا کنید.