طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی

طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی بدون سرکه جزء بهترین روش نگهداری نخود فرنگی است که می توانید تا 6 ماه به این روش نخود فرنگی را نگهداری کنید.
Rate this post

طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی بدون سرکه

نخود فرنگی یکی از سبزیجات فصلی است که تنها در اوایل بهار قابل دسترسی است و در سایر فصول سال به راحتی یافت نمی‌شود. اما با تهیه کنسرو نخود فرنگی در منزل مانند طرز تهیه عصاره مرغ خانگی می‌توانید این سبزی مفید را برای ماه‌ها ذخیره و استفاده کنید. این روش برای افرادی که فریز کردن را نمی‌پسندند یا فضای کافی در فریزر ندارند، بسیار مناسب است.

مواد لازم طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی بدون سرکه

نخود فرنگی ۱ کیلوگرم
آب ۱ لیتر
نمک دریا ۲ قاشق غذاخوری
شیشه استریل شده در دار به تعداد کافی

مراحل طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی بدون سرکه

  • مرحله اول: آماده‌سازی نخود فرنگی
    نخود فرنگی‌ها را از غلاف جدا کرده و شسته و تمیز می‌کنیم. سپس آن‌ها را در قابلمه‌ای ریخته و آب اضافه می‌کنیم تا سطح نخودها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت قرار می‌دهیم.
  • مرحله دوم: خارج کردن نخود فرنگی از قابلمه
    پس از ۲۰ دقیقه (یا بسته به نوع نخود فرنگی)، وقتی نخودها پختند، آن‌ها را از آب خارج کرده و درون شیشه‌های تمیز، خشک و استریل شده می‌ریزیم تا شیشه‌ها پر شوند.
  • مرحله سوم: پر کردن شیشه‌ها با آب و نمک
    روی نخود فرنگی‌ها کمی نمک می‌ریزیم و آب جوشیده سرد شده را به شیشه‌ها اضافه می‌کنیم. درب شیشه‌ها را محکم می‌بندیم و شیشه‌ها را به صورت برعکس در قابلمه می‌چینیم.
  • مرحله چهارم: جوشاندن شیشه‌های کنسرو
    درون قابلمه تا نیمه ارتفاع شیشه‌ها آب می‌ریزیم و آن را روی حرارت قرار می‌دهیم. شیشه‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه می‌جوشانیم.
  • مرحله نهایی: قرار دادن کنسرو درون یخچال
    پس از این مدت، شیشه‌ها را به صورت برعکس چندین ساعت در جایی خشک قرار می‌دهیم تا مطمئن شویم درب شیشه‌ها کاملاً محکم شده است. سپس شیشه‌های کنسرو را در یخچال نگهداری می‌کنیم.

نکات مهم و فوت و فن بهترین روش نگهداری نخود فرنگی

  • اگر نخود فرنگی‌ها زودتر از ۲۰ دقیقه پختند، می‌توانید حرارت را زودتر خاموش کنید.
  • این نوع کنسرو در یخچال تا ۶ ماه قابل نگهداری است.
  • بعد از باز شدن شیشه کنسرو، حتماً آن را درون یخچال نگهداری کنید.
  • کنسرو باز شده تنها تا ۵ روز قابل استفاده است.
  • شیشه‌های مورد استفاده برای تهیه کنسرو باید تمیز، خشک و دارای درب فلزی باشند.
  • از این روش می‌توانید برای کنسرو کردن ذرت، هویج و سایر سبزیجات نیز استفاده کنید.

نخود فرنگی در چه غذاهای استفاده می شود

  • کنسرو نخود فرنگی را می‌توانید در انواع سوپ، نخود پلو، سالاد ماکارونی، سالاد الویه، سالاد نخود فرنگی و برای تزئین سالاد و غذاها به کار ببرید.

بهترین روش نگهداری نخود فرنگی

روش پخت نخود فرنگی فریز شده

  1. نخود فرنگی‌های یخ‌زده را در یک ظرف پیرکس درب‌دار قرار دهید.
  2. ظرف را به مدت ۲ دقیقه در مایکروفر قرار دهید. در این زمان، نخودها به جای جوش خوردن، بخار کرده و نرم می‌شوند.
  3. بعد از یخ‌زدایی، نخودها را برای پختن به طور کامل جدا از هم و دانه‌دانه روی بشقاب ریخته و ۲ تا ۳ دقیقه دیگر در مایکروفر قرار دهید.

با این روش ساده و سریع و کمترین زمان پخت نخود فرنگی، می‌توانید نخود فرنگی‌های خود را آماده برای استفاده در غذاهای مختلف کنید.

بلانچ نخود فرنگی

۱٫ نخود فرنگی‌ها را از غلاف خارج کرده و بشویید.
۲٫ یک قابلمه بزرگ را با آب پر کنید و روی حرارت زیاد بگذارید تا به جوش بیاید.
۳٫ یک قاشق چایخوری نمک به آب جوش اضافه کنید.
۴٫ نخود فرنگی‌ها را به آب جوش اضافه کرده و به مدت ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید.
۵٫ نخود فرنگی‌ها را از آب جوش خارج کرده و بلافاصله در آب سرد قرار دهید.
۶٫ نخود فرنگی‌ها را آبکش کرده و در یک ظرف دربسته در فریزر قرار دهید.
۷٫ برای مصرف، نخود فرنگی بلانچ شده را از فریزر خارج کرده و اجازه دهید تا به دمای اتاق برسند. سپس می‌توانید آن‌ها را به صورت خام در سالاد، سوپ یا سایر غذاها استفاده کنید.

نکاتی برای بلانچ کردن نخود فرنگی

  • برای حفظ رنگ سبز نخود فرنگی، بلافاصله پس از خارج کردن از آب جوش، آن‌ها را در آب سرد غوطه‌ور کنید.
  • زمان بلانچ کردن به اندازه نخود فرنگی‌ها بستگی دارد؛ نخود فرنگی‌های کوچکتر به زمان کمتری نیاز دارند.
    نخود فرنگی‌های بلانچ شده را می‌توانید تا ۱۲ ماه در فریزر نگهداری کنید.

مزایای بلانچ کردن نخود فرنگی

  • بلانچ کردن باعث نرم شدن نخود فرنگی می‌شود، که آن‌ها را برای استفاده در غذاهای مختلف آماده می‌کند.
  • این روش حفظ رنگ و عطر نخود فرنگی را تضمین می‌کند، به‌طوری‌که آن‌ها پس از استفاده همچنان تازه و متمایل به اکسیداسیون نشوند.
  • بلانچ کردن باعث می‌شود تا نخود فرنگی مدت زمان بیشتری در فریزر قابل نگهداری باشد، این امر باعث می‌شود که به مدت طولانی‌تری از نخود فرنگی برای پخت انواع غذاها استفاده شود.