طرز تهیه چیکن استراگانف

چیکن استراگانف که یکی از انواع استراگانف‌ها است، در ایران نیز بسیار محبوب شده است. به همین دلیل، در ادامه طرز تهیه آسان آن را آورده‌ایم تا بتوانید در کمتر از ۴۵ دقیقه یک چیکن استراگانف خوشمزه برای خانواده‌ای چهار تا شش نفری آماده کنید.
Rate this post

طرز تهیه چیکن استراگانف

این روزها پیش‌غذاها در میهمانی‌ها و مجالس اهمیت زیادی پیدا کرده‌اند؛ به حدی که میزبان برای نشان دادن مهمان‌نوازی، بهترین پیش‌غذاها را آماده می‌کند. در میان این پیش‌غذاها، بیف استراگانف روسی محبوب‌ترین‌ها هستند و به دلیل راحتی طرز تهیه چیکن استراگانف ، طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند.

مواد لازم برای تهیه چیکن استراگانف

  1. دو عدد سینه مرغ
  2. نمک، فلفل، پودر پیاز، پودر سیر، پاپریکا به میزان لازم
  3. سه قاشق غذاخوری آرد
  4. دو قاشق غذاخوری کره
  5. دو قاشق غذاخوری روغن زیتون

مواد لازم برای تهیه سس چیکن استراگانف

  • سه قاشق غذاخوری کره
  • ۵۰۰ گرم قارچ
  • دو قاشق چای‌خوری خردل
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • یک قاشق چای‌خوری پاپریکا
  • سه حبه سیر
  • یک قاشق غذاخوری آرد
  • یک قاشق غذاخوری سس ورچستر
  • یک‌دوم فنجان خامه ترش
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل به مقدار لازم
  • جعفری و پیازچه (خرد شده) برای تزئین

طرز تهیه چیکن استراگانف خانگی

  1. مزه دار کردن مرغ
    در اولین مرحله از تهیه چیکن استراگانف، باید سینه‌های مرغ را به شکل مربعی یا رشته‌ای خرد کنید. پس از خرد کردن، آن‌ها را در یک کاسه بزرگ قرار دهید و با پودر سیر، پاپریکا، نمک و فلفل مزه‌دار کنید. مرغ‌ها را کنار بگذارید تا ادویه‌ها به خوبی جذب شوند.
    می‌توانید برای این پیش‌غذا از ران‌های بدون استخوان نیز استفاده کنید.
  2. تفت دادن مرغ
    پس از مزه‌دار شدن مرغ‌ها، آن‌ها را با کره و روغن تفت دهید. تنها چهار دقیقه زمان کافی است تا فیله‌ها طلایی شوند. سپس آن‌ها را داخل بشقاب بریزید و کنار بگذارید.
  3. تفت دادن پیاز و سیر
    برای تهیه سس چیکن استراگانف، پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با سیر ریز شده در تابه‌ای که حاوی کره ذوب شده است، تفت دهید. پس از ۳۰ ثانیه، قارچ‌های ورقه‌ای خرد شده را به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و به مدت چهار دقیقه تفت دهید تا قارچ‌ها طلایی شوند، مراقب باشید که نسوزند.
    سپس خردل، پاپریکا و آب مرغ را به مخلوط پیاز و قارچ اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. اجازه دهید کمی از آب داخل تابه تبخیر شود.سه دقیقه حرارت دیدن برای کاهش آب مرغ کافی است.
  4. اضافه کردن سس ورچستر به مواد
    اکنون نوبت به اضافه کردن آرد به مواد داخل تابه است. مواد را یک دقیقه با هم مخلوط کنید، سپس مابقی آب مرغ و سس ورچستر را اضافه کنید.اضافه کردن آرد به غلیظ شدن سس کمک می‌کند. چاشنی‌هایی مانند سس ورچستر و خردل، طعم ترشی به غذا می‌بخشند. مواد را خوب هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند و به غلیظ شدن سس ادامه دهید.
  5. اضافه کردن خامه ترش
    حرارت را کم کنید و خامه ترش را به مواد اضافه کنید. برای ترکیب شدن کامل، مواد را به خوبی هم بزنید. اجازه دهید مواد به مدت سه تا چهار دقیقه به آرامی بجوشند. با افزودن نمک و فلفل، سس چیکن استراگانف را مزه‌دار کنید. قبل از اینکه سس به نقطه جوش برسد، مواد را از روی حرارت بردارید تا خامه ترش دلمه نشود. با ذوب شدن خامه ترش و جوشیدن آن با سایر مواد، سسی یکدست و خامه‌ای خواهید داشت.
  6. خامه ترش را می‌توان در تهیه کیک یخچالی نیز به کار برد.
  7. اضافه کردن مرغ
    در ادامه تهیه چیکن استراگانف، فیله‌های مرغ را به تابه اضافه کنید و به مدت دو دقیقه با سایر مواد بپزید. اگر سس هنوز رقیق است، اجازه دهید یک یا دو دقیقه بیشتر بجوشد تا به غلظت مطلوب برسد و به خوبی روی فیله‌ها را بپوشاند.چیکن استراگانف شما آماده است. نوش جان!

نکاتی برای تهیه دستور پخت چیکن استراگانف

طرز تهیه چیکن استراگانف مانند هر غذا دارای نکات و ترفندهایی است که باید در تهیه آن رعایت شود. در ادامه به برخی از مهم‌ترین این نکات اشاره می‌کنیم:

  •  سس این غذا را روی حرارت ملایم بپزید تا از جدا شدن خامه ترش جلوگیری شود.
  • برای اینکه قارچ‌ها به خوبی تفت داده شوند و رنگشان تغییر نکند، چند قطره آب‌لیمو به تابه اضافه کنید و به مدت سه تا چهار دقیقه تفت دهید.
  • استفاده از کره و روغن زیتون به این غذا طعم بی‌نظیری می‌دهد، اما مراقب باشید که نسوزند.
  •  اگر قصد دارید مواد چیکن استراگانف را در فریزر نگه‌داری کنید، بهتر است از خامه دوبل یا سنگین استفاده کنید تا بعد از یخ‌زدایی، حالت تجزیه‌ای پیدا نکند، هرچند طعم آن تغییری نخواهد کرد.
  • اگر بین چیکن استراگانف و بیف استراگانف مردد هستید، باید بدانید هر کدام طعم و بافت خاص خود را دارند و قابل مقایسه نیستند. مثلاً بافت مرغ سالم‌تر و سریع‌تر پخته می‌شود، در حالی که گوشت گاو طعمی بی‌نظیر دارد.
  •  مهاجرت روس‌ها به آمریکا و چین نقش مهمی در شهرت این غذا داشته است. این غذا پس از جنگ جهانی دوم معروف شد، زیرا سربازان مختلف طعم آن را چشیده و دستور پخت آن را به کشور خود بردند.
  • اگر نگران رژیم غذایی خود هستید، باید بدانید که هر پرس ۱۰۰ گرمی از این غذا حاوی ۱۴۰ کیلوکالری است که ۳۶٪ نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند.