طرز تهیه ترشی زردآلو
طرز تهیه ترشی زردآلو خشک
ترشی زردآلو همانند ترشی خیار چنبر یکی از ترشی های خوشمزه و محبوب است که با استفاده از زردآلو تازه و مواد اولیه ساده قابل تهیه است. در ادامه، طرز تهیه و دستور پخت ترشی زردآلو به همراه مقدار کالری و ارزش غذایی آن را بررسی خواهیم کرد.
مواد لازم جهت تهیه ترشی زردآلو
- زردآلو: ۵۰۰ گرم
- سرکه: ۲ لیوان
- شهد: نیم لیوان
- شکر: نیم لیوان
- ادویه ترشی: به مقدار لازم (مخلوطی از تخم گشنیز، گلپر، فلفل قرمز، زردچوبه، ریحان، نعنا و مرزه)
- نمک: ۱ قاشق غذاخوری سر خالی
روش تهیه ترشی زردآلو
ابتدا زردآلوها را شسته و خشک کنید. سپس با چاقو یا چنگال، یک برش کوچک در هر زردآلو بدهید تا در هنگام ترش کردن، آب جذب کند.
در یک قابلمه، سرکه و شهد را به همراه شکر و ادویه ترشی مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود و مواد ترکیب شوند.
به محض جوشیدن مخلوط، زردآلوها را به قابلمه اضافه کنید و آنها را در مخلوط متوسط حرارت میپزید تا ترشی آماده شود. حدود ۴۵ دقیقه زمان لازم است تا زردآلوها به طور کامل ترش شوند.
پس از پختن زردآلوها، قابلمه را از حرارت بردارید و ترشی را به مدت چند دقیقه درون قابلمه باقی بگذارید تا خنک شود.
سپس ترشی زردآلو را به بطریهای مناسب منتقل کنید و در یخچال نگهداری کنید. پس از چند روز، ترشی آماده است و میتوانید از آن استفاده کنید.
ارزش غذایی و کالری ترشی زردآلو
مقدار کالری و ارزش غذایی ترشی زردآلو به میزان استفاده از مواد اولیه مختلف و تنوع در مقدار استفاده از آنها متغیر است. اما به طور کلی، این ترشی دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین C، آهن، پتاسیم و فیبر است. با توجه به اینکه مقدار مواد اولیه به صورت کاملاً دقیق اعلام نشده است، امکان ارائه ارزش غذایی دقیق برایاین ترشی وجود ندارد..
ایده برای تزیین ترشی زردآلو
برای تزیین این ترشی میتوانید از برگهای تازه نعنا، ریحان یا رزماری استفاده کنید. این برگها را بصورت تازه و شسته شده روی سطح ترشی قرار داده و به عنوان تزیین نهایی سرو کنید. همچنین، میتوانید با اضافه کردن تکههای کوچک زردآلو به داخل بطریها، ظاهر زیباتری به ترشی ببخشید.
ترشی زردآلو برای چه کسانی مناسب است؟
این ترشی برای مخاطبان گستردهای مناسب است. اما برای افرادی که دارای حساسیت به مواد ترشی هستند یا مشکلات معده و گوارش دارند، توصیه نمیشود. همچنین، برای کودکان زیر سه سال نیز بهتر است از مصرف این زردآلو خودداری شود.
ترشی زردآلو بخاطر طعم ترش و ملس آن، بسیار مناسب برای مراسمات و مهمانیها است. میتوانید آن را به عنوان یک پیش غذا یا جانمایی در میان دیگر غذاها سرو کنید. همچنین، میتوانید در میان غذاهای اصلی مانند برنج یا خورشتها از این ترشی استفاده کنید تا به غذا طعم و تنوع بیشتری ببخشید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0