طرز تهیه بولبه بره
طرز تهیه بولبه بره
خورشت بولبه بره یک از غذاهای خوشمزه و لذیذ محلی است که به سبک گیلانی تهیه میشود. این خورشت با استفاده از روشهای متنوع قابل آمادهسازی است و با استفاده از سبزیجات شمالی، طعم بینظیری به آن افزوده میشود.غذاهای شکال ایران تنوع و طعم های بی نظیری دارند پیشنهاد می کنیم کال کباب که یکی از محبوب ترین این غذا هاست رو امتحان کنید.
مواد لازم بوله بره
به مقدار لازم | سبزی سرخ شده ( جعفری، تره، چوچاق، خالواش و نعناع) |
۴۰۰ گرم | گوشت ترجیحا مغز ران گوساله |
۲ عدد | تخم مرغ |
به مقدار لازم | نمک و فلفل سیاه |
به مقدار لازم | زردچوبه |
نصف لیوان | آب غوره |
به مقدار لازم | ریحان و نعناع و شوید تازه برای تزئین |
مراحل پخت بوله بره
- ابتدا گوشت را که ترجیحاً از قسمت مغز ران گوساله بهرهمند است، به اندازههای مناسب برای خورشت خرد کنید. سپس در یک قابلمه، مقدار مناسبی روغن اضافه کنید و آن را بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن به دمای لازم برسد. سپس گوشت خرد شده را به روغن داغ اضافه کنید.
بعد از اضافه کردن گوشت خرد شده به روغن داغ، آن را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس مقدار مناسبی آب را به گوشت اضافه کنید و قابلمه را بپوشانید، اجازه دهید تا گوشت بهطور کامل بپزد. در این مرحله، سبزیهای مخصوص بولبه بره را تمیز کرده و در سبدی بریزید تا خشک شوند. - سپس با استفاده از سبزیهای مخصوص بولبه بره از جمله جعفری، تره، چوچاق، خالواش و نعناع که پس از خشک شدن، آنها را ریز خرد کردهاید، در یک تابه مقدار مناسبی روغن اضافه کنید و آن را بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود.
سپس سبزیهای خرد شده را به تابه اضافه کرده و همراه با روغن داغ، آنها را تفت دهید تا عطر خوشبو و طعم خاص سبزیها منتشر شود و رنگ آنها تغییر کند. در حین تفت دادن سبزیها، به آنها مداوماً هم بزنید تا جلوگیری شود که نسوزند یا ته نگیرند. سپس سیر را پوست کرده، بشورید و با رنده ریز رنده کنید. - بعد از اینکه سبزیها به خوبی سرخ شدند، سپس سیرهای رنده شده را به آنها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر خاص سیر در سبزیها منتشر شود. مقدار سیر بستگی به سلیقه شما دارد، میتوانید مقدار آن را بر اساس ترجیحات خود تعیین کنید و آن را به میزان مناسب برای تهیه غذا تغییر دهید.
- در مرحله بعد، سبزیهای تفت داده شده را به قابلمه حاوی گوشت بریزید و آنها را با هم مخلوط کنید تا بهطور کامل ترکیب شوند. سپس مقدار مناسبی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به قابلمه اضافه کرده و دوباره با هم بزنید تا مزهدهی بهینه شود. در ادامه، قابلمه را بپوشانید و اجازه دهید تا تمام مواد در آن بهطور کامل با هم بپزند.
- بعد از گذشت چند دقیقه، قابلمه را از حرارت بردارید و به مواد موجود در آن مقداری آب غوره اضافه کنید. سپس با مراقبت هم بزنید تا آب غوره بهطور کامل با گوشتها مخلوط شود و مزه دار شوند. در این مرحله، دو عدد تخم مرغ را در یک ظرف بریزید و با چنگال به آرامی بزنید تا کاملاً از حالت لختگی خارج شوند.
- سپس تخم مرغها را به مواد اضافه کنید و با هم بزنید تا بهطور کامل با یکدیگر مخلوط شوند. سپس قابلمه را دوباره بپوشانید و به مدت چند دقیقه دیگر اجازه دهید تا تمام مواد با هم بپزند و طعم آنها بهطور کامل مخلوط شود. پس از اینکه گوشتها بهخوبی پخته شدند، قابلمه را از حرارت بردارید. سپس بولبه بره را در ظرف مناسب قرار داده، با برگهای نعناع و شوید، و ریحان تازه تزئین کرده و این غذای محلی خوشمزه را به همراه انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
غذاهای شمالی
غذاهای شمالی ایران واقعاً از تنوع و غنا بالایی برخوردار هستند و ترکیبات مختلف محلی و اجزای فرهنگی در آنها به کار رفتهاند. این غذاها با طعمها و ادویههای خاص خود، جذابیت زیادی دارند. در ادامه به برخی از شاخصترین غذاهای شمالی ایران اشاره میشود:
مهمترین نکات غذاهای شمالی
در غذاهای شمالی ایران، از موادی همچون سیر، سبزی، رب انار و بادمجان به طور فراوان استفاده میشود. منطقه مازندران نیز بیشتر غذاها را به صورت ترش و ملس تهیه میکند. عناصری همچون بادمجان، سیر، گردو، آب انار و سبزیهای محلی از جمله ویژگیهای مشترک در غذاهای گیلانی هستند. تنوع غذایی بیش از حد در استان گیلان باعث شده تا در سال ۱۳۹۴، به عنوان شهر خلاق و متنوع خوراک شناسی در سازمان یونسکو ثبت گردد. علاوه بر غذاهای لذیذ، شمال ایران دستاوردهای فرهنگی خود را در زمینه دسرها، شیرینیها، ترشیها و مرباهای منحصر به فرد نیز دارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0