طرز تهیه ترشی انبه بندری
طرز تهیه ترشی انبه بندری اصیل
در طرز تهیه ترشی انبه بندری مانند طرز تهیه ترشی لیته بندری ترشیها جزء لاینفک سفرههای ایرانی محسوب میشوند و غذای بدون ترشی برای ما ایرانیها رضایتبخش نیست. لذت غذا خوردن با حضور ترشیها و شورهای کناری دوچندان میشود. ترشی انبه، یکی از انواع چاشنیهای خوشطعم و منحصربهفرد ایرانی است که ساخت آن راحت است و غالباً در کنار غذاهای بر پایه برنج عرضه میگردد.
مواد لازم طرز تهیه ترشی انبه بندری خوشمزه
- چهار عدد انبه سفت و رسیده که پوست آنها گرفته شده و به قطعات کوچک بریده شده است
- پنج عدد سیر، پوستکنده
- آب یک لیمو ترش
- سه قاشق غذاخوری سس تمر هندی
- یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- نیم قاشق غذاخوری زردچوبه
- نیم قاشق غذاخوری گلپر
- نیم قاشق غذاخوری سیاه دانه
- نیم قاشق غذاخوری تخم گشنیز خرد شده
- دو لیوان فلفل قرمز خشک
- دو لیوان سرکه سفید
- به میزان لازم نمک
با این مواد اولیه میتوان برای بیست نفر ترشی تهیه کرد. زمان آمادهسازی مواد اولیه این ترشی پانزده دقیقه است و طبخ آن نیز پانزده دقیقه دیگر زمان میبرد که در مجموع سی دقیقه از وقت شما را خواهد گرفت.
ترشی انبه خانگی، سنتی محبوب در جنوب ایران، به ویژه در شهرهایی چون بندرعباس و بوشهر است. انواع متفاوتی از این ترشی در این مناطق وجود دارد، از جمله ترشی انبه بندرعباس، خوزستانی، مخلوط، و بندری. در اینجا روش تهیه ترشی انبه بندری را توضیح دادهایم که شامل مراحل زیر میباشد
مراحل طرز تهیه ترشی انبه بندری رسیده بندری
- انبهها را داخل ظرفی قرار دهید، کمی آب لیمو تازه بریزید و آنها را کناری بگذارید.
- یک قابلمه متوسط را با سرکه سفید بر روی حرارت ملایم گرم کنید تا به جوش بیاید. سپس رب گوجه فرنگی و سس تمر هندی را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
- سیر، فلفل قرمز، و ادویهها را افزوده و بگذارید به مدت ۵ دقیقه بجوشد تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
- انبهها را به قابلمه اضافه کرده، نمک بپاشید و برای ۵ تا ۷ دقیقه دیگر بپزید، سپس طعم آن را بچشید و در صورت لزوم تنظیم کنید. در پایان، حرارت را خاموش کنید.
- پس از خنک شدن محتویات قابلمه، ترشی را در ظرف شیشهای تمیز و خشک بریزید و اطمینان حاصل کنید که تمام مواد با سرکه پوشیده شدهاند.
- ظرف ترشی را در مکانی خنک و خشک نگهداری کنید. ترشی انبه شما روز بعد آماده سرو خواهد بود و میتوانید از آن در کنار غذای ناهار خود لذت ببرید.
ترفند طرز تهیه ترشی انبه بندری تند
- استفاده از انبههای زرد و شیرین توصیه میشود، اما مراقب باشید که با افزودن فلفل و سرکه، مزه آنها را متوازن سازید.
- چنانچه انبهها را به شکل مکعبی برش دهید، بهتر میتوانند طعمها را در خود جذب کنند.
- از انبههای کامل و با پوست نیز میتوانید در ساخت این ترشی استفاده کنید.
- از به کار بردن قاشق فلزی در حین پخت ترشی اجتناب کنید.
- برای ذخیرهسازی ترشی، از ظروف شیشهای بدون درپوش فلزی استفاده نمایید.
- افزودن سیر پس از سرد شدن محتویات قابلمه میتواند به بهبود طعم ترشی کمک کند.
- برای جلوگیری از فاسد شدن ترشی، مقداری روغن زیتون یا هر روغن دیگر به آن اضافه کنید.
- فرایند ترشیکردن مهم است؛ مطمئن شوید که تمام مواد در سرکه کاملاً غرق شدهاند تا فرآیند تخمیر به خوبی انجام شود و ترشی دوام بیاورد.
- ترشی انبه را میتوان یک روز پس از تهیه مصرف کرد؛ با این حال، اگر برای مدت یک ماه صبر کنید، طعم آن بهبود مییابد.
- در صورت تمایل، میتوانید برای افزایش طعم، دو عدد گوجه فرنگی را در ترشی رنده کنید.
- انبههای سفت و زرد برای تهیه این ترشی مناسبتر هستند.
- این ترشی دارای بافتی چرب و نرم است و با طبع گرم خود، برای دوستداران طعمهای تند، بسیار دلپذیر میباشد.
ساختن ترشی خانگی یک روش عالی برای لذت بردن از یک مزه افزودنی به وعدههای غذایی ناهار و شام است. حال که با دستور تهیه این ترشی لذیذ و پر از طعمهای هیجانانگیز آشنا شدهاید، زمان آن فرا رسیده که خودتان اقدام به تهیه آن کنید و با استفاده از چاشنیهای دلخواهتان آن را در منزل بسازید.
طرز تهیه ترشی انبه با هویج
طرز تهیه ترشی انبه تند با هویج، یک ترشی خوشمزه و معطر که ترکیب طعم شیرین هویج و انبه با تندی و ادویهها، مزهای بینظیر به آن میبخشد.
مواد لازم طرز تهیه ترشی انبه بندری ملس
-
انبه کال (نیمه رسیده یا کاملاً سبز): ۳ عدد متوسط
-
هویج: ۳ عدد متوسط
-
سرکه سفید یا سرکه سیب: ۲ پیمانه
-
سیر: ۵ حبه
-
فلفل قرمز تند تازه: ۲ تا ۳ عدد (بسته به سلیقه)
-
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
-
نمک: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (به دلخواه)
-
سیاهدانه: ۱ قاشق چایخوری
-
تخم گشنیز: ۱ قاشق غذاخوری (کمی آسیابشده)
-
روغن زیتون یا کنجد: نصف پیمانه
مراحل طرز تهیه ترشی انبه بندری با روغن زیتون
مرحله اول طرز تهیه ترشی انبه بندری کال بندری
-
انبهها را بشویید، پوست گرفته و به شکل خلالی یا مکعبی خرد کنید.
-
هویجها را نیز پوست گرفته و به صورت خلال یا حلقههای نازک برش دهید.
مرحله دوم: تهیه مخلوط ترشی
-
در یک ظرف بزرگ، انبههای خردشده و هویجها را با هم مخلوط کنید.
-
سیر را پوست بگیرید و حلقهای خرد کنید و به مواد اضافه کنید.
-
فلفل قرمز تازه را خرد کرده و همراه زردچوبه، سیاهدانه، تخم گشنیز آسیابشده و نمک به مخلوط هویج و انبه بیفزایید.
-
همه مواد را به خوبی مخلوط کنید تا ادویهها کاملاً به انبه و هویج آغشته شوند.
مرحله سوم: آماده کردن شیشه ترشی
-
شیشهها را بشویید و کاملاً خشک کنید. سپس مخلوط هویج و انبه را بهطور فشرده در شیشهها بریزید.
-
سرکه را تا جایی اضافه کنید که روی سطح مواد را بپوشاند.
-
در پایان، روغن زیتون یا کنجد را روی ترشی بریزید تا از نفوذ هوا جلوگیری شود و طعم مطلوبتری ایجاد شود.
مرحله چهارم: نگهداری و سرو ترشی
-
در شیشه را محکم ببندید و به مدت یک هفته تا ده روز در محلی خنک، دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید تا ترشی آماده شود.
-
هر چند روز یکبار، شیشه را کمی تکان دهید تا طعمها به خوبی مخلوط شوند.
-
بعد از این مدت، ترشی انبه و هویج شما آماده مصرف است.
طرز تهیه ترشی انبه ساده با پوست
تهیه ترشی انبه ساده با پوست یکی از روشهای آسان و سریع برای درستکردن این ترشی پرطرفدار است که علاوه بر طعم عالی، خواص پوست انبه را نیز حفظ میکند.
مواد لازم طرز تهیه ترشی انبه عربی
-
انبه کال (سبز یا نیمه رسیده): ۴ عدد متوسط
-
سرکه سفید یا سرکه سیب: ۲ پیمانه
-
سیر: ۶ حبه
-
فلفل قرمز تند تازه یا خشک: ۳ تا ۴ عدد (به دلخواه)
-
زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
-
نمک: ۲ قاشق غذاخوری (یا طبق ذائقه)
-
سیاهدانه: ۱ قاشق مرباخوری
-
تخم گشنیز: ۱ قاشق غذاخوری (کمی خردشده)
-
روغن زیتون یا روغن کنجد: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی انبه بندری باپوست
مرحله اول طرز تهیه ترشی انبه بندری
-
انبهها را به خوبی بشویید و با یک دستمال تمیز خشک کنید.
-
بدون جداکردن پوست، انبهها را به شکل خلالهای باریک و کوچک (یا مکعبی ریز) خرد کنید.
-
هسته انبهها را دور بیندازید.
مرحله دوم طرز تهیه ترشی انبه پاکستانی
-
در ظرفی بزرگ، انبه خردشده را بریزید.
-
سیر را پوست گرفته، حلقهای یا خلالی برش دهید و به انبهها اضافه کنید.
-
فلفل قرمز تند را خرد کرده و همراه نمک، زردچوبه، سیاهدانه و تخم گشنیز خردشده به انبهها اضافه کنید.
-
همه مواد را کاملاً با هم ترکیب کنید تا ادویهها بهخوبی به سطح انبهها بچسبند.
مرحله سوم طرز تهیه ترشی انبه بندری
-
یک شیشه تمیز و کاملاً خشک انتخاب کنید و مخلوط ترشی انبه را داخل آن بریزید.
-
سرکه را تا حدی به شیشه اضافه کنید که کاملاً روی انبهها را بپوشاند.
-
در پایان، روغن زیتون یا کنجد را روی سطح ترشی اضافه کنید تا ترشی خوشرنگتر شده و از نفوذ هوا جلوگیری شود.
مرحله چهارم طرز تهیه ترشی انبه چابهاری
-
درب شیشه را کاملاً محکم ببندید و در جای خشک و خنک، دور از تابش نور خورشید به مدت حداقل یک هفته تا ده روز قرار دهید تا ترشی آماده شود.
-
طی این مدت هر چند روز یکبار شیشه را تکان دهید تا ترشی یکدست شود.
نکات مهم طرز تهیه ترشی انبه بندری کال بندری
-
استفاده از انبه کال (سبز) بهترین نتیجه را برای این ترشی دارد.
-
پوست انبهها باید کاملاً سالم و بدون لکه باشد.
-
مقدار فلفل و نمک قابل تنظیم طبق سلیقه شماست.
اکنون ترشی انبه ساده و خوشمزه شما آماده سرو است و میتوانید آن را کنار غذاهای دلخواه خود میل کنید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0