طرز تهیه نان شیرمال
طرز تهیه نان شیر مال ساده نان شیرمال، نانی سنتی با طعم خوشایند و کمی شیرین است که مشابه فطیر، از محبوبیت زیادی برخوردار است. تهیه این نان، به ویژه برای صبحانه، بسیار آسان است و نیازی به تخصص ویژه در آشپزی ندارد. با پیروی از دستورالعمل زیر و ورز دادن صحیح خمیر، میتوانید نان […]
طرز تهیه نان شیر مال ساده
نان شیرمال، نانی سنتی با طعم خوشایند و کمی شیرین است که مشابه فطیر، از محبوبیت زیادی برخوردار است. تهیه این نان، به ویژه برای صبحانه، بسیار آسان است و نیازی به تخصص ویژه در آشپزی ندارد. با پیروی از دستورالعمل زیر و ورز دادن صحیح خمیر، میتوانید نان شیرمالی با طعم اصیل درست کنید. تهیه نان شیرمال خانگی نه تنها سرگرمکننده و آموزشی است، بلکه گزینهای اقتصادی و سالم نیز به شمار میآید. در اینجا، طرز تهیه نان شیرمال ساده را آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه نان شیرمال ساده برای صبحانه
- آرد شیرینیپزی: ۳۰۰ گرم
- شکر سفید: ۱۰۰ گرم
- خمیرمایه فوری: ۱٫۵ قاشق سوپخوری
- شیر: نصف پیمانه
- آب: نصف پیمانه
- تخممرغ: ۱ عدد
- روغن مایع: ۳٫۴ پیمانه
- نمک: نصف قاشق چایخوری
- کنجد و سیاهدانه برای تزیین
طرز تهیه نان شیرمال ساده برای صبحانه
۱.گرم کردن فر و عمل آوردن خمیرمایه
در ابتدا، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و یک کاسه آب درون آن قرار دهید. در ظرفی دیگر، پودر خمیرمایه را با آب ولرم مخلوط کنید. طرز تهیه نان شیرین تابه ای را نیز می توانید در اینجا مشاهده نمایید.
*نکته:* از آب بسیار گرم برای عمل آوردن خمیرمایه استفاده نکنید، زیرا ممکن است باکتریهای آن از بین بروند و خمیرمایه به درستی عمل نکند.
۲٫ مخلوط کردن مواد
در این مرحله، روی کاسهای که خمیرمایه را در آن عمل آوردهاید، بشقاب بگذارید و اجازه دهید تا خمیرمایه حباب بزند. در ظرفی بزرگتر، شیر، تخممرغ، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید.
۳٫ اضافه کردن آرد
آرد را الک کرده و نیمی از آن را به همراه مایه خمیر به مخلوط اضافه کنید. خوب هم بزنید تا مواد به طور کامل ترکیب شده و گلوله نشود.
۴٫ آماده کردن خمیر
در این مرحله، روغن را به مخلوط اضافه کرده و باقیمانده آرد را به تدریج به آن بیفزایید تا خمیر به خوبی ترکیب شود و یکدست شود.
۵. ورز دادن خمیر
برای عمل آوردن خمیر نان، ابتدا مقداری آرد را روی تخته کار یا سطحی صاف در آشپزخانه بپاشید تا از چسبیدن خمیر جلوگیری کنید. خمیر را از ظرف بیرون آورید و با استفاده از دستان خود به مدت حدود ۱۵ دقیقه به طور مداوم ورز دهید. این فرآیند به نرمی و یکنواختی خمیر کمک میکند و باعث توسعه گلوتن میشود که در نهایت نان شما را خوشساخت و لطیف میکند.پس از ورز دادن کامل خمیر، آن را با دستمال آشپزخانه بپوشانید تا از خشک شدن آن جلوگیری شود. خمیر را در یک محیط گرم آشپزخانه به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید.
*نکته:* اگر در طول ورز دادن متوجه شدید که خمیر سفت شده است و به راحتی با دست فرم نمیگیرد، میتوانید کمی شیر به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود که خمیر نرمتر و انعطافپذیرتر شود و به راحتی قابل شکلدادن گردد.
۶. شکل دادن به خمیر
پس از گذشت ۴۵ دقیقه و استراحت خمیر، آن را از کاسه به روی میز کار منتقل کنید و با فشار دادن با دستان خود حبابهای هوا را از آن خارج کنید. سپس با استفاده از ترازوی آشپزخانه، خمیر را به گلولههایی با وزن تقریبی ۱۰۰ گرم تقسیم کنید. این مرحله به ایجاد نانهایی با اندازه و شکل یکنواخت کمک میکند.
برای شکلدهی خمیر، میتوانید از وردنه استفاده کنید تا گلولههای خمیر را کمی صاف کنید یا به هر شکل دلخواه دیگری درآورید. به منظور ایجاد سطحی براق بر روی نان شیرمال، زرده یک عدد تخممرغ را با ۲ قاشق غذاخوری شیر، مقداری زعفران دمکرده و یک قاشق چایخوری روغن مخلوط کنید. این مخلوط را با قلم موی مخصوص آشپزی به سطح خمیر بمالید. سپس برای تزیین، روی خمیرها کنجد و سیاهدانه یا حتی مغزهای خشکباری مانند بادام و پسته بپاشید. این مراحل نهایی به نان شما جلوهای زیبا و طعمی فوقالعاده خواهند بخشید.
۷. پخت نانهای شیرمال در فر
خمیرهای شیرمال را با فاصله مناسب بر روی سینی فر بچینید و آنها را درون فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است، به مدت ۲۰ دقیقه بپزید. اگر پس از این مدت، سطح نانها به رنگ طلایی در نیامده بود، فر را به حالت گریل تنظیم کرده و دوباره نانها را بپزید تا رنگ طلایی مورد نظر به دست آید.
*نکته:* نان شیرمال به سرعت پخته میشود، بنابراین حتما به دقت بر روی پخت آنها نظارت داشته باشید. پس از اتمام پخت، نانهای شیرمال را از فر بیرون بیاورید و پس از کمی سرد شدن، آنها را با چای میل کنید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0