طرز تهیه ماهی حلوا سفید
طرز پخت ماهی حلوا سفید (زبیدی) ماهی حلوا سفید یا زبیدی یکی از خوشطعمترین ماهیهای جنوب ایران است. در واقع، میتوان گفت خوشمزهترین ماهی جنوب محسوب میشود. علاوه بر طعم عالی، بافتی نرم و گوشتی دارد و از آنجایی که تیغهای ریز و آزاردهنده ندارد، خوردنش بسیار لذتبخش است. البته این ماهی نسبتاً گرانقیمت هم […]
طرز پخت ماهی حلوا سفید (زبیدی)
ماهی حلوا سفید یا زبیدی یکی از خوشطعمترین ماهیهای جنوب ایران است. در واقع، میتوان گفت خوشمزهترین ماهی جنوب محسوب میشود. علاوه بر طعم عالی، بافتی نرم و گوشتی دارد و از آنجایی که تیغهای ریز و آزاردهنده ندارد، خوردنش بسیار لذتبخش است. البته این ماهی نسبتاً گرانقیمت هم هست. به نظر من، ماهی حلوا سفید انتخابی ایدهآل است، بهخصوص وقتی با سبزی پلو سرو شود که ترکیبی بینظیر میسازد.طرز تهیه ته چین سبزی پلو با ماهیرا در اینجا بخوانید.
طرز پخت ماهی حلوا سیاه نیز متفاوت است. گوشت آن به لطافت و خوشمزگی حلوا سفید نمیرسد، اما همچنان قابل توجه است و میتواند گزینه خوبی برای تنوع در غذاهای دریایی باشد.
به دلیل طعم طبیعی و خوشایند ماهی حلوا سفید، بهترین روش پخت آن، سرخ کردن ساده است. از ادویههای زیاد و قوی استفاده نکنید تا طعم اصلی ماهی حفظ شود.
توصیه میکنم ماهی و غذاهای دریایی را در برنامه غذایی خود بگنجانید. امیدوارم این دستور غذا را امتحان کنید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای ۳ نفر:
- فیله ماهی حلوا سفید: ۳ عدد
- آرد: ۱ لیوان
- نمک، زردچوبه، فلفل و پودر سیر: به میزان لازم
- روغن برای سرخ کردن
طرز پخت ماهی حلوا صافی و سایر انواع این ماهی نیز تقریباً به همین روش است، اما توجه داشته باشید که هر نوع ماهی ممکن است کمی در طعم یا بافت تفاوت داشته باشد.
طرز پخت ماهی حلوا بندی نیز مشابه است، با این تفاوت که برخی افراد ممکن است ادویههای خاصتری به آن اضافه کنند. با این حال، به دلیل طعم طبیعی ماهی، سرخ کردن ساده همچنان بهترین روش برای حفظ عطر و طعم آن است.
طرز تهیه: اگر ماهی را به صورت کامل خریدهاید، بهتر است از ماهیفروش بخواهید که آن را برایتان فیله کند تا راحتتر باشید و دستانتان هم بو نگیرد! اگر فیله آماده دارید که کارتان آسانتر است.
ماهیها را شسته و بگذارید آب اضافیشان گرفته شود. اگر تمایل داشتید، میتوانید کمی نمک و آبلیمو به آن اضافه کنید و اجازه دهید کمی مزهدار شود، اما حتی اگر این کار را هم نکنید، مشکلی پیش نمیآید.
در یک ظرف بزرگ، آرد، نمک، زردچوبه و فلفل را با هم مخلوط کنید و اگر دوست دارید، پودر سیر هم اضافه کنید. سپس ماهیها را در این مخلوط بغلتانید تا همه جای آنها بهخوبی آردی شود.
روغن را داخل تابه بریزید و اجازه دهید کاملاً گرم شود. ماهیهایی که در آرد پوشاندهاید را در روغن داغ قرار دهید و با حرارت ملایم بگذارید یک طرف آن بهخوبی سرخ شود. سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز به طور کامل سرخ و طلایی شود.
طرز پخت ماهی حلوا سوخاری مخصوص
طرز پخت ماهی حلوا سفید خوشمزه به روش سوخاری یکی از محبوبترین و خوشمزهترین روشهای طبخ ماهی است، بهویژه در میان کودکان. برای تهیه **ماهی حلوا خوشمزه** باید ابتدا ماهی را مزهدار کنید تا طعم بهتری پیدا کند و سپس در مواد سوخاری غلتانده و آماده سرخ کردن شود.
مواد لازم برای طرز پخت ماهی حلوا بحرینی به روش سوخاری:
– فیله ماهی حلوا: ۴۵۰ گرم
– آرد سوخاری: ۱ پیمانه
– آرد سفید: ۱ پیمانه
– تخممرغ: ۱ عدد
– پیاز: ۱ عدد
– سیر: ۱ حبه
– نمک، فلفل و ادویه ماهی: به میزان لازم
– روغن: به میزان لازم
ابتدا برای طمع دار کردن ماهی حلوا سیاه، پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و سیر را رنده کنید. سپس، مقداری نمک، فلفل و ادویه به این مخلوط اضافه کنید و ماهیها را در این مواد قرار دهید. برای بهترین نتیجه، ماهی را چند ساعت در یخچال بگذارید تا خوب مزهدار شود.
در مرحله بعد، تخممرغها را در یک ظرف بشکنید و با نمک و ادویه مخلوط کنید. آرد سوخاری و آرد سفید را جداگانه در دو ظرف دیگر ریخته و آماده کنید. حالا ماهیها را از مواد مزهدار شده خارج کرده و ابتدا در آرد سفید بزنید. سپس در تخممرغ غلتانده و بعد در پودر سوخاری بزنید.
برای طرز پخت ماهی حلوا سفید زبیدی و همچنین طرز پخت ماهی حلوا سارم، ماهیهای پوشانده شده با مواد سوخاری را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید. این کار باعث میشود که هنگام سرخ کردن، مواد به ماهی بچسبند و جدا نشوند.
در تابهای با دیواره بلند، به اندازه ۱ تا ۲ سانتیمتر روغن بریزید و بگذارید کاملاً داغ شود. حالا ماهیهای آماده را در روغن قرار دهید و بگذارید خوب سرخ شوند تا طلایی و مغزپخت شوند.
برای تنوع بیشتر، میتوانید طرز پخت ماهی حلوا در فر را نیز امتحان کنید و به جای سرخ کردن، ماهی را در فر بپزید تا سالمتر باشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0