طرز تهیه زیتون شور
طرز تهیه زیتون شور گام اول انتخاب زیتون مناسب است. زیتونها نباید بیش از حد رسیده باشند، زیرا در طول تلخیزدایی له شده و هستهشان جدا میشود. زیتونهای بیش از حد بزرگ برای فرآیند خراشدهی و تلخیزدایی مناسب نیستند و ممکن است در حین کار آسیب ببینند. زیتونها باید بعد از خرید سریعاً تلخیزدایی شوند. […]
طرز تهیه زیتون شور
گام اول انتخاب زیتون مناسب است. زیتونها نباید بیش از حد رسیده باشند، زیرا در طول تلخیزدایی له شده و هستهشان جدا میشود. زیتونهای بیش از حد بزرگ برای فرآیند خراشدهی و تلخیزدایی مناسب نیستند و ممکن است در حین کار آسیب ببینند. زیتونها باید بعد از خرید سریعاً تلخیزدایی شوند.
طرز تهیه زیتون شور خانگی
گام اول شیرینکردن زیتون برای رفع تلخی زیتون چه باید کرد؟ ابتدا زیتونها را شسته و بر اساس اندازه تقسیمبندی کنید. بهتر است زیتونهایی که در یک ظرف قرار میدهید هماندازه باشند، زیرا زیتونهای کوچکتر سریعتر نرم میشوند و ممکن است زیر فشار زیتونهای بزرگتر له شوند. در مرحله بعد، زیتونهای لکهدار و تغییر رنگ داده را جدا کنید تا مجموعهای یکدست از زیتونهای سبز داشته باشید.
طرز تهیه زیتون شور با هسته
زیتونهای رنگی بافت نرمتری دارند و سریعتر میرسند. بنابراین، اگر با زیتونهای سبز مخلوط شوند، له شده و باعث فساد آنها خواهند شد. همچنین، وجود برگهای سبز بین زیتونها نشاندهنده تازگی آنهاست.
طرز تهیه زیتون شور به روش سنتی
مرحله دوم تلخیزدایی زیتون – ایجاد خراش. هرچند دستگاههایی برای ایجاد خراش روی زیتون وجود دارد، اما استفاده از آنها میتواند باعث سیاه شدن زیتونها شود. بهترین روش برای این کار، استفاده از دست است. یک کاسه بزرگ آب سرد کنار دست خود قرار دهید. بسته به اندازه زیتون، با چاقو سه تا پنج خراش روی آنها بزنید و فوراً در آب بیندازید.
وقتی اولین بار تصمیم گرفتم تلخی زیتونها را بگیرم، فروشنده با دستگاه روی زیتونها خراش انداخت و من کمتر از یک ساعت بعد آنها را به خانه آوردم، اما زیتونها سیاه و خراب شدند. بنابراین، حتماً زیتونها را بلافاصله در آب قرار دهید.
طرز تهیه زیتون شور کارخانهای
مرحله سوم – خیساندن در آب نمک و جوهر میوه. نکته کلیدی: برای تلخیزدایی زیتون حتماً از آب تصفیهشده استفاده کنید؛ آب لولهکشی یا آب دریا مناسب این کار نیست. بسته به مقدار زیتون، آب را بجوشانید و بگذارید کاملاً خنک شود. اگر آب گرم یا حتی ولرم باشد، زیتونها نرم خواهند شد. زیتونها را از آب جدا کرده و درون شیشه بریزید. توصیه میشود از شیشه برای نگهداری زیتونها استفاده کنید و از قرار دادن آنها در پلاستیک پرهیز کنید.
چگونه تلخی زیتون را از بین ببریم؟
ابتدا، ۱ لیوان نمک درشت و کمتر از نصف لیوان جوهر لیمو به عنوان نگهدارنده به زیتونها اضافه کنید.
سریعترین روش از بین بردن تلخی نکته مهم: از نمک سفره استفاده نکنید، زیرا باعث شل شدن و خراب شدن زیتونها میشود. بهتر است از نمک درشت مخصوص ترشی، نمک دریا یا نمک هیمالیا استفاده کنید. شیشهها را با آب جوشیدهای که کاملاً سرد شده، پر کنید. سپس، به آرامی زیتونها را هم بزنید تا نمک و جوهر لیمو در آب حل شوند، اما دقت کنید که زیتونها له نشوند. همچنین میتوانید درب شیشه را ببندید و آن را به آرامی تکان دهید.
طرز تهیه آب نمک برای زیتون
برای تهیه، من ۵ لیتر آب را جوشاندم و از یک شیشه ۵ لیتری استفاده کردم. زیتونهای رنگی را در شیشهای جداگانه نگه دارید. برای شیشههای کوچکتر، ۲ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری جوهر لیمو کافی است. سپس شیشهها را با آب جوشیده و کاملاً سرد شده پر کنید.
طرز تهیه زیتون سرکهای
روش ساده برای گرفتن تلخی زیتون در خانه با توجه به اندازه شیشههایتان، پس از حل شدن نمک و جوهر لیمو، محلول را بچشید. طعم محلول باید کمی نمکی و کمی ترش باشد. مراقب باشید که بیش از حد شور نشود.
طرز تهیه ترشی زیتون شور خانگی
شیشهها را در محلی تاریک و خنک و دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید. ظرفی زیر شیشه بگذارید، زیرا ممکن است در روزهای اول مقداری آب از شیشه بیرون بزند. روز دوم و سوم، نمک و ترشی محلول را مجدداً بررسی کنید.
برای تهیه، من ۵ لیتر آب را جوشاندم و از یک شیشه ۵ لیتری استفاده کردم. زیتونهای رنگی را در شیشهای جداگانه نگه دارید. برای شیشههای کوچکتر، ۲ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری جوهر لیمو کافی است. سپس شیشهها را با آب جوشیده و کاملاً سرد شده پر کنید.
روش ساده برای گرفتن تلخی زیتون در خانه
با توجه به اندازه شیشههایتان، پس از حل شدن نمک و جوهر لیمو، محلول را بچشید. طعم محلول باید کمی نمکی و کمی ترش باشد. مراقب باشید که بیش از حد شور نشود.
شیشهها را در محلی تاریک و خنک و دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید. ظرفی زیر شیشه بگذارید، زیرا ممکن است در روزهای اول مقداری آب از شیشه بیرون بزند. روز دوم و سوم، نمک و ترشی محلول را مجدداً بررسی کنید.
مرحله چهارم تلخیزدایی زیتون زیتونها باید بین ده روز تا یک ماه در محلول نمک و جوهر لیمو بمانند. خراشهای چاقو ممکن است کمی دیده شود، اما نگران نباشید، در پایان تقریباً محو خواهند شد. پس از این مدت، آب شیشه را خالی کرده و شیشه را با همان روش قبلی از نمک، جوهر لیمو و آب تازه پر کنید. برای جدا کردن زیتونها از محلول، از یک صافی استفاده کرده و آنها را به ظرفی دیگر منتقل کنید.
دوباره ۱ لیوان نمک درشت و کمتر از نصف لیوان جوهر لیمو را با آب جوشیده و کاملاً سرد شده به زیتونها اضافه کنید. به آرامی هم بزنید تا نمک و جوهر لیمو به طور کامل در آب حل شوند.
چون زیتونها سبک میشوند و به سطح محلول میآیند، باید یک آبکش کوچک یا توری پلاستیکی روی آنها قرار دهید تا زیتونها به طور کامل زیر محلول بمانند، در غیر این صورت در تماس با هوا فاسد خواهند شد.
مرحله پنجم تلخیزدایی زیتون پس از گذشت سه هفته، آب زیتونها را دوباره تعویض کنید. در این مرحله، زیتونها ممکن است کمی پف کرده باشند، اما هنوز سفت بوده و تلخی آنها به طور کامل رفع نشده است. از این پس زیتونها حساستر هستند و باید حتماً در جای خنک نگهداری شوند.
مثل قبل، آب، نمک و جوهر لیمو را اضافه کنید، توری پلاستیکی را روی زیتونها بگذارید و درب شیشه را ببندید. مراقب باشید که محلول بیش از حد شور نشود، زیرا برطرف کردن شوری دشوار است.
بعد از دو تا سه هفته دیگر، زیتونها باید کاملاً رسیده و طعمی لذیذ پیدا کنند. در مجموع، حدود یک و نیم تا دو ماه طول میکشد تا زیتونها به طعم و شکل مطلوب برسند.
آمادهسازی زیتون شور برای مصرف برای مصرف، بهتر است هر بار مقداری از زیتونها را در آب نمک ملایم و سرد قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید تا جوهر لیمو از آنها خارج شود. این مرحله را یکی دو بار تکرار کنید تا طعم جوهر لیمو کاملاً برطرف شود.
آب نمک باید خنک باشد تا چربی طبیعی زیتون جمع شده و سفت شود.
نکته: فرآیند تلخیزدایی زیتون سیاه با زیتون سبز متفاوت است و ۶ تا ۹ ماه زمان میبرد.
طعمدار کردن زیتون شور برای طعمدار کردن زیتون، آنها را در آب نمک ملایم داخل شیشه بریزید. به آن ۱ قاشق چایخوری نعنا خشک، آویشن، رزماری، مقداری شکر، ۳ حبه سیر و کمی روغن زیتون و روغن مایع اضافه کنید. اگر نمیخواهید زیتون نرم شود، میتوانید از افزودن روغن زیتون خودداری کنید.
نکته: هر بار به اندازه مصرف خود مقداری از زیتونها را از شیشه اصلی خارج کرده و سپس طعمدار کنید. زیتونها در محلول نمک و جوهر لیمو تا چندین ماه قابل نگهداری هستند. اما پس از خارج شدن از این محلول، اگر بیشتر از یک و نیم تا دو ماه نگه داشته شوند، شروع به کهنه و خراب شدن میکنند.
اگر تمام نکاتی که در این آموزش گفته شد را رعایت کنید، زیتون شور خانگی بسیار خوشمزهتری نسبت به زیتونهای بازاری خواهید داشت. این فرآیند نه تنها ساده و لذتبخش است، بلکه نتیجهای که به دست میآورید شما را شگفتزده خواهد کرد، تا جایی که شاید باور نکنید این چاشنی خوشمزه کار دست خودتان بوده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0