طرز تهیه آش غلغل شوشتر (خوزستان) مقوی و خوش طعم
طرز تهیه آش غلغل شوشتر (خوزستان) مقوی و خوش طعم
در سراسر ایران، انواع آش با دستورالعملهای گوناگون پخته میشوند، اما آش معرفی شده در اینجا، که غلغل نام دارد و برای مناطق شوشتر و خوزستان شهرت دارد، فوقالعاده لذیذ و مغذی است. گرچه در هر دو شهر تهیه میشود، اما ریشههای اصلی آن به شوشتر بازمیگردد. این آش سرشار از حبوبات و گندم، به عنوان یک میانوعده یا وعده غذایی پر انرژی قابل استفاده است. طرز تهیه راتاتویی را در اینجا می توانید مشاهده کنید.
مواد نیازی:
- گندم پوست گرفته: ۱ پیمانه
- باقالی لپه: ۱/۴ پیمانه
- نخود: ۱/۳ پیمانه
- گوشت: ۲۰۰ گرم
- عدس سبز: ۱/۲ پیمانه
- لوبیا قرمز: ۱/۲ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: ۱/۳ پیمانه
- برنج نیم دانه: ۱ پیمانه
- پیاز درشت: ۴ عدد
- نعنا خشک: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- روغن: به میزان نیاز
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان نیاز
دستور پخت آش غلغل شهر شوشتر
- گام اول: آمادهسازی مواد اولیه
برای شروع، باید حبوبات، برنج و گندم را از شب پیش در آب خیس کرده و چند بار آب آنها را تعویض نمایید تا هم به خوبی پخته شوند و هم از نفخ حبوبات کاسته شود. - گام دوم: آمادهسازی گوشت
اولین کار، پوست کندن و خرد کردن پیازها به صورت ریز است که سپس آنها را تا زمانی که نرم شوند، سرخ کنید. پس از آن، گوشت و ادویهها را اضافه کرده و تا تغییر رنگ گوشت تفت دهید. بعد، آب جوش اضافه و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد. - گام سوم: پخت حبوبات
سپس، گندم را با هشت پیمانه آب در یک قابلمه ریخته و اجازه دهید برای سه ساعت بر روی حرارت کم بپزد و بشکفت. نخود، لوبیا قرمز و لپهها را نیز به طور جداگانه بپزید تا نرم شوند. - گام چهارم: ترکیب مواد
در قابلمهای که آش در آن پخته میشود، برنج نیمه، عدس سبز محلی و لوبیا چشم بلبلی را به همراه شش لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید برای یک ساعت بر روی شعله ملایم بپزد. پس از پخت کامل گندم و نرم شدن آن، کمی آن را له کنید و به ترکیب برنج اضافه نمایید. - گام پنجم: آمادهسازی نهایی آش غلغل
در این مرحله، گوشت ریش ریش شده و ادویهها را به آش افزوده، پیازها را خلالی خرد کرده و پیاز داغ تهیه کنید و به آش بیفزایید. آش را بگذارید تا کاملاً جا بیفتد. در نهایت، نعنا خشک را سرخ کرده و روی آش بریزید.
برای افزایش کیفیت و طعم آش غلغل، میتوانید از چند نکته و فوت و فن زیر استفاده کنید:
- ۱٫ **استفاده از گوشت با کیفیت**: انتخاب گوشت تازه و با کیفیت بالا میتواند طعم آش را به طور چشمگیری بهبود ببخشد. گوشت گوسفندی یا گوساله با چربی کم، پیشنهاد میشود.
- ۲٫ **خیساندن حبوبات از شب قبل**: برای کاهش زمان پخت و افزایش قابلیت هضم حبوبات، آنها را از شب قبل خیس کنید.
- ۳٫ **اضافه کردن زردچوبه به گوشت**: هنگام تفت دادن گوشت با پیاز، کمی زردچوبه اضافه کنید تا علاوه بر طعم، خواص ضدالتهابی آن نیز به آش افزوده شود.
- ۴٫ **استفاده از آب گوشت**: برای افزایش عطر و طعم آش، به جای استفاده از آب معمولی، از آب گوشت استفاده کنید.
- ۵٫ **پخت طولانی مدت و ملایم**: اجازه دهید آش به آرامی و برای مدت طولانی بپزد تا طعمها به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند و آش غنیتر و لذیذتر شود.
- ۶٫ **تفت دادن نعنا و پیاز داغ**: برای تزئین و افزایش عطر آش، نعنا داغ و پیاز داغ تهیه کنید و در لحظات آخر به آش اضافه نمایید.
- ۷٫ **تنظیم غلظت آش با حبوبات کوبیده شده**: برای تنظیم غلظت آش، میتوانید بخشی از حبوبات پختهشده را بکوبید و دوباره به آش اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید.
- ۸٫ **چشیدن و تنظیم ادویهها**: قبل از پایان پخت، آش را چشیده و در صورت نیاز، ادویهها را تنظیم کنید تا طعم متعادلی داشته باشد.
با دنبال کردن این نکات، میتوانید آش غلغلی خوشمزه و مغذی تهیه کنید که نه تنها بدن را گرم میکند بلکه طعمی به یادماندنی نیز به جای میگذارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0