شامی کباب اصل لرستان

طرز تهیه شامی کباب لری شامی کباب لرستان، یکی از خوراکی‌های بسیار خوشمزه است که به نام شامی لری نیز شناخته می‌شود. این خوراک لذیذ که با استفاده از گردو و گوشت چرخ کرده تهیه می‌شود، به راحتی قابل پخت و تهیه است. شامی کباب لرستان، همانند نامش نشان می‌دهد، اصالتاً متعلق به شهر لرستان […]

4.9/5 - (15 امتیاز)

طرز تهیه شامی کباب لری

شامی کباب لرستان، یکی از خوراکی‌های بسیار خوشمزه است که به نام شامی لری نیز شناخته می‌شود. این خوراک لذیذ که با استفاده از گردو و گوشت چرخ کرده تهیه می‌شود، به راحتی قابل پخت و تهیه است. شامی کباب لرستان، همانند نامش نشان می‌دهد، اصالتاً متعلق به شهر لرستان است و با طعمی مجلسی و خوشمزه شناخته می‌شود. طعم این خوراک بسیار ملس و ترش است و به طور مشابهی به مزه فسنجان شباهت دارد. از جمله ویژگی‌های تهیه این شامی توسط مردم محلی لرستان، استفاده از سبزیجات محلی برای افزایش خوشمزگی آن است. این خوراک کباب، در گویش محلی با نام “شومی کوو” نیز شناخته می‌شود و بیشتر در منطقه خرم آباد تهیه می‌شود. در ادامه، طرز تهیه شامی کباب لرستان (شومی کوو) را به شما آموزش خواهیم داد. همراه ما باشید.

مواد لازم جهت تهیه شامی کباب

گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم

تخم مرغ: ۱ عدد

آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز: ۳ عدد

گردو آسیاب شده: ۱/۲ پیمانه + ۳ قاشق غذاخوری

رب انار: ۳ قاشق غذاخوری

ترخون، مرزه، ریحان: ۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز تهیه شامی کباب لرستانی با سس مخصوص

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم

تخم مرغ: ۱ عدد

آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز: ۳ عدد

گردو آسیاب شده: ۱/۲ پیمانه + ۳ قاشق غذاخوری

رب انار: ۳ قاشق غذاخوری

ترخون، مرزه، ریحان: ۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه به مقدار لازم

 

مراحل آماده سازی شامی کباب

مرحله اول: آماده سازی مواد

یکی از پیازها را پوست بگیرید و رنده کرده، آب آن را جدا کنید و در کاسه ریخته و به آن گوشت چرخ کرده، سبزیجات، تخم مرغ، آرد نخودچی، گردو آسیاب شده و ادویه‌ها اضافه کنید.

مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس کاسه را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

گوشت را از مواد تفکیک کرده و به شکل دایره درآورید. سپس داخل یک تابه روغن ریخته و گوشت را سرخ کنید.

مرحله دوم: تفت دادن پیاز و گردو

دو پیاز دیگر را پوست بگیرید و رنده کرده در تابه روغن بریزید. پیاز را تفت دهید تا سبک شود.

نیم پیمانه گردو آسیاب شده را به پیاز اضافه کرده و همراهاً تفت دهید تا بوی خامی گردو از بین برود و کمی رنگ آن تغییر کند.

رب انار را به تابه اضافه کرده و هم بزنید تا مواد خوب مخلوط شوند.

مرحله سوم: افزودن شامی

مواد تهیه شده را با شعله کم در تابه تفت دهید تا یکدست و همگن شوند. توجه کنید که حرارت کم باشد تا گردو نسوزد و مزه تلخی به خود نگیرد.

دو لیوان آب جوش را به مواد اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا به جوش بیاید و قل بزند.

وقتی به این مرحله رسیدید، شامی‌های سرخ شده را به مواد اضافه کنید.

مرحله چهارم: تهیه شامی لرستانی

حرارت را کم کنید و صبر کنید تا با شعله کم بجوشد و سس غلیظ شود.

در انتها، می‌توانید کمی سبزیجات معطر محلی را نیز به مواد اضافه کنید و شامی را داخل دیش کشیده و با پلو زعفرانی دلخواه سرو کنید.

 

شومی کوو

حالا شما می‌توانید از شامی کباب لرستانی با سس مخصوص خود لذت ببرید.

نوش جان!