دستور پخت یتیمچه مشهد

دستور پخت یتیمچه مشهد یتیمچه یک غذای ایرانی متعلق به نیشابور و مشهد است که همانند کله جوش بدون گوشت طبخ می شود و تهیه آن بسیار آسان است مواد لازم برای تهیه یتیمچه مشهدی ۱ فنجان عدس نصف لیوان لوبیا نصف لیوان نخود ۴ عدد بادمجان متوسط ۱ عدد پیاز بزرگ پوست کنده و […]

4.7/5 - (17 امتیاز)

دستور پخت یتیمچه مشهد

یتیمچه یک غذای ایرانی متعلق به نیشابور و مشهد است که همانند کله جوش بدون گوشت طبخ می شود و تهیه آن بسیار آسان است

مواد لازم برای تهیه یتیمچه مشهدی

  • ۱ فنجان عدس
  • نصف لیوان لوبیا
  • نصف لیوان نخود
  • ۴ عدد بادمجان متوسط
  • ۱ عدد پیاز بزرگ پوست کنده و خلالی خردشده
  • ۵ عدد گوجه فرنگی
  • نصف قاشق چای خوری زردچوبه
  • نصف قاشق چای خوری دارچین
  • نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه یا قرمز
  • نمک به مقدار لازم
  • کشک به مقدار لازم
  • نعنا داغ به مقدار لازم
  • روغن یا کره به مقدار لازم

طرز تهیه یتیمچه

روش پخت یتیمچه مشهدی

به منظور آماده‌سازی لوبیا و نخود، آن‌ها را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس قرار داده و هر چند ساعت یکبار آب آن‌ها را تغییر دهید. سپس در یک قابلمه نسبتاً بزرگ، آبی را ریخته و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و لوبیا و نخود را در آب جوشانده در آن پزید.

در ۳۰ دقیقه پایانی، عدس را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید تا به‌طور کامل بپزد. پیاز‌ها را خلالی خرد کرده و در یک تابه روغن ریخته و آنها را سرخ کنید. کمی زردچوبه و فلفل را به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید تا به رنگ طلایی درآیند. سپس پیاز سرخ‌شده را به حبوبات اضافه کنید.

بعد از پوست گیری، بادمجان‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه در آب نمک قرار داده تا تلخی آن‌ها کاهش یابد. سپس بادمجان‌ها را به صورت مکعبی خرد کرده و در یک تابه روغن ریخته و آن‌ها را سرخ کنید. به بادمجان‌ها مقداری دارچین اضافه کنید و سپس آن‌ها را به ظرفی منتقل کنید تا روغن آن‌ها کمی جذب شود.

گوجه‌فرنگی‌ها را به صورت مکعبی درشت خرد کنید. در همان تابه مقداری زردچوبه ریخته و گوجه‌ها را تفت دهید تا بپزند. سپس آن‌ها را به همراه بادمجان‌ها به حبوبات اضافه کنید و کمی نمک بریزید. اجازه دهید مواد با هم قل بخورند. در نهایت، از روی حرارت بردارید و مقدار دلخواه کشک و نعناع داغ را اضافه کنید.

نکات و ترفند ها

برای هر نفر از یک عدد بادمجان استفاده کنید.
می‌توانید این غذا را با سبزی خوردن و نان سرو کنید. این کار می‌تواند به کاهش اثر نفخ حبوبات کمک کند.
با توجه به سلیقه خود، میزان غلظت یتیمچه را تنظیم کنید.