دستور پخت کدو پلو شمالی

دستور پخت کدو پلو شمالی در این مقاله، دستور پخت کدو پلو شمالی را به شما معرفی خواهیم کرد. کدو پلو شمالی یک غذای ایرانی و سنتی و خوشمزه از مناطق شمالی ایران است که با ترکیبی از کدو حلوایی، گوشت چرخ کرده، آلو و ادویه‌های معطر تهیه می‌شود. این غذا ماننند دیگر غذاها مثل […]

4.4/5 - (15 امتیاز)

دستور پخت کدو پلو شمالی

در این مقاله، دستور پخت کدو پلو شمالی را به شما معرفی خواهیم کرد. کدو پلو شمالی یک غذای ایرانی و سنتی و خوشمزه از مناطق شمالی ایران است که با ترکیبی از کدو حلوایی، گوشت چرخ کرده، آلو و ادویه‌های معطر تهیه می‌شود. این غذا ماننند دیگر غذاها مثل سیر قلیه با طعم و مزه خاص خودش در سفره‌های خانوادگی و مهمانی‌ها محبوبیت زیادی دارد.

مواد لازم

برای تهیه کدو پلو شمالی، مواد زیر را آماده کنید:

۲ پیمانه برنج

۳۵۰ گرم گوشت چرخ کرده

۱ عدد کدو حلوایی متوسط، پوست کنده و خرد شده

۱ پیمانه آلو سیاه، خیس شده

۲ قاشق غذاخوری روغن

۲ قاشق غذاخوری کره

۲ عدد پیاز متوسط، خرد شده

۳ عدد سیر خرد شده

۱ قاشق غذاخوری زعفران، به صورت خمیری آماده شده

نمک و فلفل به میزان لازم

کدو پلو شمالی

طرز تهیه

برای پختن کدو پلو شمالی، به ترتیب زیر عمل کنید:

در یک قابلمه، روغن و کره را گرم کرده و پیاز و سیر را تفت دهید تا طلایی شوند.
گوشت چرخ کرده را به پیاز و سیر افزوده و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند و آب آن خشک شود، بپزید. کدو حلوایی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شود.
برنج رابا آب شسته و آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید. سپس آلو سیاه خیس شده و زعفران را به آن اضافه کنید.
نمک و فلفل را به میزان لازم اضافه کنید و قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید. در این مرحله، ظرف قابلمه را ببندید و با روکش یا پارچه محکم کنید.
کدو پلو را برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید تا برنج کاملاً پخته شود و طعم و مزه مواد به هم تلف شوند.
کدو پلو را با یک قاشق چوبی آماده سرو کنید. قبل از سرو، آن را به مدت چند دقیقه روی حرارت خیلی کم (دمای پایین) نگه دارید تا طعم و مزه آن بهبود یابد.

کدو پلو

نکات مهم

در انتخاب کدو حلوایی، بهتر است از کدوهایی با پوست صاف و بدون نقص استفاده کنید.

قبل از استفاده، آلوهای سیاه را به مدت چند ساعت در آب خیس بگذارید تا نرم شوند.

در مرحله پخت کدو پلو، می‌توانید از نوع دیگری از گوشت (مانند مرغ یا گوشت قرمز) استفاده کنید، اما در این صورت طعم نهایی کمی متفاوت خواهد بود.

برای افزودن ظاهری زیبا و خوشمزه به کدو پلو، می‌توانید از برخی از مغزها و خشکبارها به عنوان تزئین استفاده کنید، مثلاً بادام یا پسته.

با دنبال کردن این دستور پخت سنتی، می‌توانید در منزل به راحتی کدو پلو شمالی خوشمزه و متفاوتی تهیه کنید. این غذا می‌تواند به عنوان یک

وعده اصلی شگفت‌انگیز در میز ناهار یا شام شما و همچنین در میز مهمانی‌ها و مجالس ویژه مورد استفاده قرار بگیرد.