طرز تهیه جوجه ترش
طرز تهیه جوجه ترش تابه ای
جوجه ترش یکی از غذاهای اصیل و محبوب شمال ایران، بهویژه استانهای گیلان و مازندران است که با طعمی ترش، خوشعطر و لذیذ شناخته میشود. این غذا مانند طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی ترکیبی از تکههای مرغ مزهدار شده با رب انار ترش، گردوی آسیابشده، سیر، پیاز و سبزیجات معطر محلی مانند چوچاق و خالواش است که بسته به منطقه و سلیقه، به روشهای مختلفی طبخ میشود. جوجه ترش معمولاً همراه برنج کته و زیتون پرورده سرو میشود و یکی از نمادهای مهماننوازی و سفرههای مجلسی در شمال کشور به شمار میآید.
مواد لازم برای طرز تهیه جوجه ترش مازندرانی
- 
فیله یا سینه مرغ: ۴۰۰ گرم (خرد شده) 
- 
پیاز: ۱ عدد متوسط (رنده یا خلال نازک) 
- 
سیر: ۲ حبه (رنده شده) 
- 
گردو آسیاب شده: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری 
- 
رب انار: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری (ترش یا ملس، بسته به ذائقه) 
- 
سبزی محلی (چوچاق یا خالواش): ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (در صورت دسترسی) 
- 
آب نارنج یا آب لیمو: ۲ قاشق غذاخوری 
- 
روغن: به مقدار لازم 
- 
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم 
طرز تهیه جوجه ترش با رب انار و گردو
- 
مرینیت کردن مرغ: - 
مرغ خرد شده رو با پیاز، سیر، نمک، فلفل، زردچوبه، گردوی آسیابشده، رب انار، سبزی محلی (اگه داشتی) و آبنارنج یا آبلیمو مخلوط کن. 
- 
بگذار این ترکیب حداقل ۲ ساعت (یا بهتره شب تا صبح) داخل یخچال بمونه تا مزهدار بشه. 
 
- 
- 
پخت در تابه: - 
کمی روغن توی تابه بریز و مرغها رو با موادش بریز داخل تابه. 
- 
درِ تابه رو بذار و با حرارت ملایم بپز تا مرغها آب بندازن و نرم بشن. 
- 
بعد از اینکه آبش کشیده شد و مرغها پخته شدن، در تابه رو بردار تا مواد کمی سرخ و خوشرنگ بشن. 
 
- 
- 
سرو: - 
جوجه ترش تابهای رو میتونی با برنج زعفرونی یا کته شمالی و کمی زیتون پرورده سرو کنی. 
 
- 
طرز تهیه جوجه ترش رستورانی
مواد لازم برای طرز تهیه جوجه ترش کبابی:
- 
ران یا سینه مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم (به تکههای جوجهکبابی خرد شده) 
- 
گردوی آسیابشده: ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری 
- 
رب انار غلیظ و ترش: ۴ قاشق غذاخوری 
- 
پیاز: ۱ عدد بزرگ (رنده ریز یا خلالی) 
- 
سیر لهشده: ۲ تا ۳ حبه 
- 
سبزی محلی معطر شمالی (چوچاق و خالواش): ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (در صورت دسترسی – یا ترکیب جعفری و گشنیز خرد شده) 
- 
آب نارنج تازه یا آبلیمو ترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری 
- 
روغن زیتون یا مایع: ۲ قاشق غذاخوری 
- 
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری 
- 
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم 
مراحل طرز تهیه جوجه ترش خاور خانم
مرینیت حرفهای مرغ:
- 
در این مرحله از طرز تهیه جوجه ترش گیلانی تکههای مرغ رو با پیاز، سیر، گردوی آسیابشده، رب انار، آب نارنج، سبزی معطر، روغن، زعفران، نمک و ادویهها خوب مخلوط کن. 
- 
مواد باید کاملاً مرغ رو بپوشونه. و مهم ترین مواد طرز تهیه جوجه ترش با چوچاق سبزی معطر این غذاست. 
- 
بهتره این مخلوط حداقل ۶ ساعت (و ترجیحاً شب تا صبح) در یخچال بمونه. 
طرز تهیه جوجه ترش کبابی
- 
جوجهها رو به سیخ بکش و روی زغال یا گریل با حرارت ملایم کباب کن تا کاملاً مغزپخت بشن و لبهها کمی برشته. 
- 
در صورت نداشتن زغال، میتونی از تابه چدنی گریلدار استفاده کنی یا داخل فر با حالت گریل بپزی. 
ترفند رستورانی برای درخشندگی:
- 
در انتهای پخت، کمی کره آبشده و زعفران دمکرده روی جوجهها بمال تا براق، خوشرنگ و معطر بشن. 

طرز تهیه جوجه ترش در فر
مواد لازم برای طرز تهیه جوجه ترش بدون گردو
- 
فیله یا ران مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم (به تکههای جوجهکبابی خرد شده) 
- 
پیاز: ۱ عدد بزرگ (رنده شده یا خلال نازک) 
- 
سیر لهشده: ۲ حبه 
- 
رب انار غلیظ (ترش یا ملس): ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری 
- 
سبزی معطر شمالی (چوچاق، خالواش – در صورت نبود: گشنیز و جعفری خرد شده): ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری 
- 
آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری 
- 
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری 
- 
زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری ولی خوشعطر میکنه) 
- 
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم 
طرز تهیه جوجه ترش در هواپز
مرینیت کردن مرغ:
- 
تکههای مرغ رو با پیاز، سیر، رب انار، سبزی معطر، روغن زیتون، آب نارنج، ادویهها و زعفرون (اگه داری) مخلوط کن. 
- 
در ظرف دربسته یا زیپلاک، بگذار تو یخچال حداقل ۳ ساعت (اگه شب تا صبح بمونه، بهتره). 
پخت در فر:
- 
فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد (یا ۳۵۰ فارنهایت) گرم کن. 
- 
کف سینی فر کاغذ روغنی بنداز یا کمی چربش کن. 
- 
تکههای مرغ رو از مواد جدا کن (ولی کمی از سس رو همراهش نگه دار) و بچین روی سینی. 
- 
بذار توی فر حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه. در نیمهی پخت، یک بار پشت و رو کن تا دو طرفش سرخ شه. 
- 
برای طلایی شدن، در آخر ۵ دقیقه گریل رو روشن کن. 

















ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0