طرز تهیه شیرین پلو
طرز تهیه شیرین پلو ساده
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد | مقدار |
---|---|
برنج ایرانی | ۳ پیمانه |
سینه مرغ | ۱ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد |
خلال پوست پرتقال یا نارنج | ۵۰ گرم (یا به مقدار دلخواه) |
خلال بادام | ۲ قاشق غذاخوری |
خلال پسته | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده غلیظ | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری |
روغن یا کره | به میزان لازم |
نمک، زردچوبه، دارچین، هل | به میزان لازم |
طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش ریش
- پخت مرغ و ریشریش کردن آن
-
سینه مرغ را با یک پیاز چهار قاچ شده، کمی زردچوبه و نمک در قابلمه بپزید.
-
بعد از پخت، مرغ را از آب جدا کرده و با چنگال یا دست، ریشریش کنید.
-
در صورت تمایل میتوانید مرغ ریشریششده را کمی با زعفران و کره تفت دهید تا خوشعطر شود.
- آمادهسازی خلال پرتقال (برای گرفتن تلخی)
-
خلال پوست پرتقال را چند بار در آب بجوشانید (هر بار ۵ دقیقه) و آب آن را دور بریزید تا تلخیاش گرفته شود.
-
سپس خلالها را با کمی کره یا روغن، زعفران، شکر، دارچین، هل، خلال بادام و پسته روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و خوشطعم شوند.
اگر خلال پرتقال یا نارنج در دسترس ندارید، میتوانید از کشمش طلایی یا برگه زردآلو خرد شده استفاده کنید.
- آمادهسازی برنج
-
برنج را از قبل بشویید و با نمک حداقل ۲ ساعت خیس کنید.
-
در قابلمه آب را جوش بیاورید، برنج را اضافه کنید و بعد از ۶–۸ دقیقه، وقتی مغز برنج کمی نرم شد، آبکش کنید.
- چیدن لایهها و دم کردن پلو
-
کف قابلمه را با کمی روغن و نان یا سیبزمینی حلقهای (برای تهدیگ) بپوشانید.
-
یک لایه برنج، سپس کمی مرغ ریشریششده و مخلوط شیرین خلالها را بریزید.
-
همین کار را لایهلایه ادامه دهید تا مواد تمام شود.
-
در پایان روی برنج زعفران دمکرده و کمی روغن یا کره بریزید.
- دم کشیدن
قابلمه را ابتدا ۵ دقیقه روی شعله بالا بگذارید تا بخار کند، سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید برنج حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه خوب دم بکشد.
سرو شیرین پلو با مرغ
پس از دم کشیدن، شیرین پلو را در دیس بکشید. برای زیبایی بیشتر میتوانید کمی زرشک، خلال پسته و زعفران روی آن بریزید. این غذا را میتوانید با ماست چکیده یا سالاد شیرازی میل کنید.
طرز تهیه شیرین پلو مجلسی
مواد لازم برای ۴ نفر
- برنج: ۴ پیمانه
- خلال پوست پرتقال یا نارنج: ½ پیمانه
- خلال بادام یا پسته: ½ پیمانه
- شکر: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده غلیظ: ۴ قاشق غذاخوری
- روغن و کره: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- سینه مرغ: ۲ عدد بزرگ
- پیاز: ۱ عدد
- زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین: به مقدار لازم
- روغن یا کره برای سرخ کردن
طرز تهیه شیرین پلو با مرغ حلزونی
- آمادهسازی خلال پرتقال:
- اگر از خلال پوست پرتقال تلخ استفاده میکنید، ابتدا آن را چند بار با آب جوش بجوشانید و آبکش کنید تا تلخی آن گرفته شود.
- سپس با کمی شکر (حدود ۳ قاشق غذاخوری) و آب روی حرارت ملایم بگذارید تا شربت غلیظی دور آن بگیرد و شیرین شود.
- آمادهسازی برنج:
- برنج را چند ساعت از قبل با آب و نمک خیس کنید.
- بعد از خیساندن، در آب جوش با کمی نمک بجوشانید تا نیمپز شود، سپس آبکش کنید.
- دم کردن پلو:
- ته قابلمه را کمی روغن و تهدیگ دلخواه (نان یا سیبزمینی) بگذارید.
- لایهلایه برنج را با زعفران، خلال شیرین شده، خلال پسته و بادام ترکیب کنید و بریزید.
- در انتها کمی کره یا روغن روی برنج بدهید و دمکنی بگذارید.
- حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت اجازه دهید دم بکشد.
- آمادهسازی مرغ حلزونی:
- سینههای مرغ را به صورت طولی نازک برش دهید (فیله نازک).
- با بیفتککوب کمی بکوبید تا صاف و قابل رول کردن شود.
- هر تکه را با نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران مزهدار کرده و رول کنید.
- با خلال دندان یا نخ آشپزی رولها را محکم کنید.
- پیاز را خلالی کرده و در ماهیتابه تفت دهید، رولهای مرغ را داخل آن قرار دهید.
- با حرارت ملایم و کره یا روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
- سپس مقداری آب و زعفران اضافه کرده و اجازه دهید با در بسته پخته و مزهدار شود.
نحوه سرو:
- شیرین پلو را در دیس بکشید.
- مرغهای حلزونی را روی برنج بچینید یا کنار آن سرو کنید.
- برای تزیین میتوانید از پسته، بادام، خلال پرتقال و زرشک استفاده کنید.
نکات مهم طرز تهیه شیرین پلو با پوست پرتغال
- مرغ حلزونی حتماً باید با حرارت ملایم پخته شود تا مغزپخت و لطیف شود.
- شیرینی خلال پرتقال را با ذائقهتان تنظیم کنید.
- اضافه کردن دارچین به پلو هنگام دم کردن، عطر خاصی به غذا میدهد.
طرز تهیه شیرین پلو شیرازی
مواد لازم برای تهیه پلو (برای ۴ نفر):
-
۴ پیمانه برنج ایرانی
-
۱۰۰ گرم خلال نارنگی (یا پرتقال)
-
۲ قاشق غذاخوری روغن
-
نصف قاشق مرباخوری زعفران دمکرده
-
شکر به میزان دلخواه
-
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
خورشت قیمه همراه:
-
۴۰۰ گرم گوشت راسته گوسفندی
-
۱ پیمانه لپه
-
۱ عدد پیاز متوسط (نگینی خرد)
-
۱ عدد سیبزمینی نگینی خرد
-
نمک، فلفل، زردچوبه و آبلیمو به میزان دلخواه
طرز تهیه شیرین پلو با گوشت
پخت خورشت قیمه:
-
پیاز نگینی را با روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت گوسفندی را اضافه کرده و تفت دهید.
-
لپه را که از شب قبل خیس کردهاید، بیفزایید و با گوشت بپزید.
-
سیبزمینی نگینی را در مراحل پایانی اضافه کرده و با کمی آب، ادویه و آبلیمو بپزید تا خورشت جا بیفتد و سیبزمینی شکل خود را حفظ کند.
-
پس از پخت، آن را با زعفران دمکرده تزئین و کنار پلو سرو کنید.
طرز تهیه شیرین پلو زعفرانی
-
برنج را چند بار بشویید تا آب آن شفاف شود. با ۳ تا ۴ انگشت آب سرد و کمی نمک، حدود ۳ ساعت خیس کنید.
-
پس از خیس خوردن، برنج را در آب جوش پخت نمایید تا دانهها لطیف اما نسبتاً سفت بمانند؛ سپس آبکش کنید.
-
ته قابلمه کمی روغن بریزید و تهدیگ دلخواه (نان، سیبزمینی یا …) آماده کنید.
-
مقداری از برنج را با زعفران دمکرده مخلوط کنید و برای تزئین کنار بگذارید. باقی برنج را لایهلایه داخل قابلمه بریزید و در بین لایهها خلال نارنگی و کمی شکر اضافه کنید.
-
روی لایه نهایی، برنج ساده بریزید و کمی زعفران و روغن یا کره روی آن بدهید. درپوش بگذارید و حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید.
طرز تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی
مواد لازم برای ۴ نفر
برای شیرین پلو:
-
برنج: ۴ پیمانه
-
خلال پوست پرتقال یا نارنج (تلخی گرفته شده): ½ پیمانه
-
خلال بادام و پسته: هرکدام ۲ قاشق غذاخوری
-
زعفران دمکرده غلیظ: ۴ قاشق غذاخوری
-
شکر: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری (بسته به ذائقه)
-
کره یا روغن: به مقدار لازم
-
نمک: به مقدار لازم
برای گوشت قلقلی:
-
گوشت چرخکرده مخلوط (گوسفند و گوساله): ۳۰۰ گرم
-
پیاز رندهشده و آبگرفته: ۱ عدد متوسط
-
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین: به مقدار لازم
-
آرد نخودچی (اختیاری برای انسجام بیشتر): ۱ قاشق غذاخوری
-
روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه شیرین پلو با گوشت قلقلی مرحله به مرحله
- آمادهسازی خلال پرتقال یا نارنج
-
خلالها را چند بار با آب بجوشانید و آب آن را دور بریزید تا تلخیشان گرفته شود.
-
سپس آنها را با کمی آب، شکر و چند قطره گلاب روی حرارت ملایم بجوشانید تا شیرین و براق شوند.
- آمادهسازی گوشت قلقلی
-
گوشت چرخکرده را با پیاز رندهشده، ادویهها و آرد نخودچی خوب ورز دهید.
-
از مخلوط گوشت گلولههایی به اندازه گردو درست کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
-
در صورت دلخواه میتوانید گوشتهای قلقلی را با کمی زعفران و آب در تابه بپزید تا مغزپخت و خوشعطر شوند.
- پخت و دم کردن برنج
-
مانند طرز تهیه ته چین مرغ ساده برنج را از قبل با آب و نمک خیس کنید (حداقل ۲ ساعت).
-
آن را در آب جوش بپزید تا دانهها کمی نرم شوند، سپس آبکش کنید.
-
کف قابلمه کمی روغن و تهدیگ دلخواه قرار دهید.
-
لایهلایه برنج را با خلال پرتقال شیرینشده، خلال بادام و پسته، زعفران و کمی کره یا روغن ترکیب کرده و بریزید.
-
برنج را به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم دم کنید
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0