طرز تهیه مربای بهار نارنج

طرز تهیه مربای بهار نارنج خانگی مواد لازم برای تهیه مربای بهارنارنج (حدود ۲ تا ۳ شیشه مربا): مواد مقدار گل بهار نارنج تازه ۲ پیمانه شکر ۲ پیمانه آب ۱ پیمانه آبلیمو تازه یا جوهر لیمو ۱ قاشق غذاخوری هل (اختیاری) ۲ عدد (کمی پودر هل هم میشه زد) طرز تهیه مربای بهار نارنج […]

طرز تهیه مربای بهار نارنج خانگی

مواد لازم برای تهیه مربای بهارنارنج (حدود ۲ تا ۳ شیشه مربا):

مواد مقدار
گل بهار نارنج تازه ۲ پیمانه
شکر ۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
آبلیمو تازه یا جوهر لیمو ۱ قاشق غذاخوری
هل (اختیاری) ۲ عدد (کمی پودر هل هم میشه زد)

طرز تهیه مربای بهار نارنج با پیمانه

  1. شستشو و گرفتن تلخی گل‌ها:

    • برای طرز تهیه مربای بهار نارنج گل‌های بهار نارنج رو تمیز بشور و توی آب خنک چند ساعت (حداقل ۵-۶ ساعت) بخیسون. هر چند ساعت یکبار آبش رو عوض کن.

    • می‌تونی ۱-۲ بار هم اونو بجوشونی (هر بار ۵ دقیقه با آب، بعد آبکش کن) تا تلخیش کمتر بشه.

  2. تهیه شربت:

    • در این مرحله مانند طرز تهیه مربای بالنگ شکر و آب رو توی قابلمه بریز و روی حرارت ملایم بذار تا شکر کاملاً حل بشه و شربت کمی قوام بیاد (حدود ۱۰ دقیقه بجوشه).

    • هل رو در این مرحله اضافه کن (اختیاریه).

  3. افزودن گل‌ها:

    • گل‌های بهار نارنج رو به شربت اضافه کن و حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بذار با حرارت کم بجوشه. کف روی مربا رو بردار.

  4. اضافه کردن آبلیمو:

    • در آخر آبلیمو رو اضافه کن و بعد از ۵ دقیقه جوش دیگه، شعله رو خاموش کن.

  5. خنک شدن و نگهداری:

    • بعد از خنک شدن، توی شیشه‌های تمیز و خشک بریز و در جای خنک و دور از نور نگهداری کن.

طرز تهیه مربای بهار نارنج با پیمانه

طرز تهیه مربای بهار نارنج فریز شده

مواد لازم طرز تهیه مربای بهار نارنج با گل خشک

  • بهار نارنج فریز شده: ۱ پیمانه

  • شکر: ۱ پیمانه

  • آب: ۱ پیمانه

  • آب‌لیمو تازه: ۱ قاشق غذاخوری

  • گلاب (اختیاری): ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای بهار نارنج خشک

۱. آماده‌سازی بهار نارنج:

  • برای شروع طرز تهیه مربای شکوفه پرتقال بهار نارنج فریز شده رو از فریزر دربیار و بذار توی دمای محیط یخش باز بشه.

  • بعد از یخ‌زدایی، گل‌ها رو توی آب سرد بذار و چند دقیقه خیس کن، سپس آبکش کن. این کار تلخی احتمالی گل‌ها رو کمتر می‌کنه.

۲. جوشاندن برای گرفتن تلخی (اختیاری اما پیشنهاد میشه):

  • گل‌ها رو در یک قابلمه با مقداری آب بذار روی حرارت ملایم و بذار یه جوش بزنه (حدود ۵ دقیقه).

  • بعد آبکشش کن و با آب سرد بشورش. (اگه گل‌ها زیاد تلخ نبودن، می‌تونی این مرحله رو حذف کنی.)

۳. درست‌کردن شربت:

  • برای طرز تهیه مربای نارنج ساده شکر و آب رو توی قابلمه بریز و بذار روی حرارت ملایم.

  • هم بزن تا شکر کاملاً حل بشه و شروع کنه به جوشیدن.

  • وقتی شربت شروع به غلیظ شدن کرد (حدود ۱۰–۱۵ دقیقه)، گل‌های بهار نارنج رو اضافه کن.

۴. پخت مربا:

  • در این مرحله طرز تهیه مربای بهار نارنج گیلانی گل‌ها رو با شربت بجوشون. حرارت باید ملایم باشه تا عطر گل حفظ بشه.

  • بعد از حدود ۱۵ دقیقه، آب‌لیمو و در صورت تمایل گلاب رو اضافه کن.

  • بعد از ۵ دقیقه، مربا رو از روی حرارت بردار.

۵. خنک‌کردن و نگهداری:

  • بذار مربا کاملاً خنک بشه.

  • بعد در شیشه تمیز و خشک بریز و در یخچال نگهداری کن.

طرز تهیه مربای بهار نارنج با عسل

مواد لازم:

  • گل بهار نارنج تازه یا فریز شده: ۱ پیمانه

  • عسل طبیعی: ½ تا ¾ پیمانه (بسته به ذائقه شیرینی‌ات)

  • آب: ۱ پیمانه

  • آب‌لیمو تازه: ۱ قاشق چای‌خوری

  • گلاب (اختیاری): ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای بهار نارنج در خانه

۱. آماده‌سازی گل‌ها:

  • اگه گل‌ها فریز شده‌ان، بذار در دمای محیط یخشون باز بشه.

  • سپس در آب سرد ۵ دقیقه بخیسان تا کمی تلخی اون‌ها گرفته بشه، بعد آبکش کن.

  • (اگه دوست داری تلخی‌ش کاملاً گرفته بشه، یه جوش کوتاه با آب بده و بعد آبکش کن.)

۲. درست‌کردن شربت با عسل:

  • آب و عسل رو در قابلمه بریز.

  • حرارت رو خیلی ملایم کن تا عسل در آب حل بشه؛ مراقب باش جوش نیاد چون حرارت بالا خواص عسل رو از بین می‌بره.

  • وقتی مخلوط گرم شد و یکنواخت شد، گل‌های بهار نارنج رو اضافه کن.

۳. پخت مربا:

  • گل‌ها رو حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت خیلی ملایم بپز تا طعمشون وارد شربت بشه. درب قابلمه رو نیمه‌باز بذار.

  • در پایان پخت، آب‌لیمو و گلاب رو اضافه کن و بعد از ۲–۳ دقیقه از روی حرارت بردار.

۴. خنک‌کردن و نگهداری:

  • اجازه بده مربا کاملاً خنک بشه.

  • بعد داخل شیشه استریل‌شده بریز و در یخچال نگهداری کن.

Rate this post