طرز تهیه قهوه ترک

طرز تهیه قهوه ترک روی گاز با استفاده از جِزوه و شعله ملایم انتخابی عالی است. در مقابل، اگر راحتی و سرعت برایتان مهم‌تر است، می‌توانید از طرز تهیه قهوه ترک با دستگاه استفاده کنید که فرآیند را به‌صورت خودکار انجام می‌دهد. برخی افراد نیز برای داشتن طعمی ملایم‌تر و خامه‌ای‌تر، به سراغ طرز تهیه قهوه ترک با شیر می‌روند که به جای آب، از شیر برای دم‌آوری استفاده می‌شود. همچنین اگر از قهوه‌ساز، فرنچ‌پرس یا موکاپات استفاده می‌کنید، دانستن طرز تهیه قهوه با پودر قهوه می‌تواند راهنمای خوبی برای تهیه نوشیدنی‌ای مطابق با سلیقه‌تان باشد.

طرز تهیه قهوه ترک روی گاز

قهوه ترک یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین روش‌های تهیه قهوه در خاورمیانه و کشورهای بالکان است که با پودر بسیار نرم قهوه، آب سرد و در صورت تمایل شکر، در ظرفی مخصوص به نام جِزوه (cezve) تهیه می‌شود. این قهوه روی حرارت ملایم گاز دم می‌کشد و بدون فیلتر، با کف فراوان و طعمی غلیظ سرو می‌گردد. نوشیدن قهوه ترک علاوه بر لذت طعم، اغلب با آداب خاصی مانند فال‌گیری از ته‌مانده فنجان همراه است و در فرهنگ‌های مختلف، نمادی از مهمان‌نوازی، گپ‌و‌گفت‌های صمیمانه و لحظات آرامش‌بخش به‌شمار می‌آید.

مواد لازم طرز تهیه قهوه ترک روی گاز با شیر جوش

  • قهوه ترک آسیاب‌شده: ۱ قاشق مرباخوری (برای هر نفر)

  • آب سرد: ۱ فنجان (حدود ۶۰ تا ۸۰ میلی‌لیتر برای هر نفر)

  • شکر: به دلخواه (بدون شکر، کم‌شیرین یا شیرین)

وسایل لازم طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش

  • قهوه‌جوش (جِزوه یا ایبریک)

  • قاشق کوچک

  • گاز

طرز تهیه قهوه ترک با شیر جوش

  1. آب سرد رو داخل قهوه‌جوش بریز
    برای هر نفر، حدود ۱ فنجون آب بریز. از آب سرد استفاده کن چون به بهتر شدن کف کمک می‌کنه.

  2. قهوه رو اضافه کن
    برای هر فنجون، ۱ قاشق مرباخوری سرپُر قهوه ترک بریز. قهوه رو هم نزن هنوز.

  3. شکر رو هم اضافه کن (اختیاری)
    اگر می‌خوای شیرین باشه، الان شکر رو اضافه کن. میزانش بستگی به ذائقه‌ت داره:

    • بدون شکر: ساده (ساده)

    • نصف قاشق چای‌خوری: کم‌شیرین (ساده شیرین)

    • ۱ قاشق چای‌خوری: شیرین

  4. قهوه رو با قاشق آروم هم بزن
    فقط برای مخلوط شدن مواد. بعد از اون دیگه هم نزن.

  5. قهوه‌جوش رو بذار روی حرارت ملایم
    صبر کن تا کف روی قهوه به‌وجود بیاد. نباید بذاری بجوشه یا قل‌قل کنه.

  6. وقتی کف بالا اومد، از روی حرارت بردار
    می‌تونی کف رو با قاشق توی فنجون بریزی، بعد دوباره بذاری روی گاز تا قهوه یه‌ذره بیشتر گرم بشه. این کارو ۲ بار می‌شه انجام داد.

  7. قهوه رو آروم بریز توی فنجون
    حواست باشه تفاله ته قهوه‌جوش بمونه و وارد فنجون نشه.

نکات طلایی طرز تهیه قهوه ترک روی گاز با شیر جوش

  • قهوه ترک باید کف‌دار باشه. پس حرارت باید ملایم باشه.

  • بعد از ریختن قهوه تو فنجون، بذار یه دقیقه بمونه تا تفاله ته‌نشین بشه.

  • هیچ‌وقت قهوه ترک رو هم نزن وقتی روی گازه. برای طرز تهیه قهوه ترک با شیر میتونید از نصف لیوان شیر برای یک فنجان قهوه استفاده کنید.

طرز تهیه قهوه ترک روی گاز

طرز تهیه قهوه ترک با دستگاه

مواد لازم طرز تهیه قهوه با پودر قهوه

  • قهوه ترک آسیاب‌شده: ۱ قاشق مرباخوری برای هر نفر

  • آب سرد: ۱ فنجان برای هر نفر

  • شکر: به دلخواه (ساده، کم‌شیرین، شیرین یا خیلی شیرین)

مراحل طرز تهیه قهوه ترک با قهوه ساز برقی

  1. آب سرد رو داخل مخزن یا پارچ دستگاه بریز
    به تعداد نفرات، فنجون آب اضافه کن. از آب سرد استفاده کن چون باعث بهتر شدن کف قهوه می‌شه.

  2. قهوه ترک رو اضافه کن
    به ازای هر نفر، یک قاشق مرباخوری قهوه بریز. قهوه باید خیلی نرم آسیاب شده باشه (تقریباً مثل آرد).

  3. شکر رو اضافه کن (اختیاری)
    بسته به سلیقه‌ات، مقدار دلخواه شکر رو اضافه کن. (بدون شکر، کم‌شیرین، شیرین یا خیلی شیرین)

  4. مخلوط رو هم بزن
    قبل از شروع به کار دستگاه، با قاشق کوچیک مواد رو هم بزن تا یکدست بشه.

  5. پارچ رو داخل دستگاه بذار و دکمه‌ی استارت رو بزن
    دستگاه خودش به‌صورت خودکار حرارت رو کنترل می‌کنه و وقتی کف قهوه شکل بگیره و آماده بشه، بهت اطلاع می‌ده یا به‌طور خودکار خاموش می‌شه.

  6. قهوه رو داخل فنجون بریز
    اول کف رو با قاشق توی فنجون بریز، بعد به‌آرامی باقی قهوه رو اضافه کن.

طرز تهیه قهوه ترک با موکاپات

مواد لازم:

  • قهوه ترک آسیاب‌شده (بسیار نرم)

  • آب سرد

  • شکر (اختیاری)

طرز تهیه قهوه ترک در خانه

  1. برای طرز تهیه قهوه با موکاپات مخزن پایینی موکاپات رو با آب سرد پُر کن
    تا زیر سوپاپ ایمنی.

  2. قهوه ترک رو داخل سبد موکاپات بریز
    قهوه ترک بسیار نرم و پودریه، اما برخلاف اسپرسو، نباید فشارش بدی. فقط سطحش رو صاف کن.

  3. در صورت تمایل شکر رو به آب اضافه کن
    چون موکاپات محفظه مخلوط نداره، بهتره شکر رو مستقیم توی آب حل کنی.

  4. موکاپات رو ببند و روی حرارت ملایم بذار
    چون پودر قهوه ترک خیلی ریزه، ممکنه مسیر بخار رو ببنده. حتما حرارت خیلی کم باشه و مراقب باش کف نکنه یا بالا نزنه.

  5. وقتی صدای قل‌قل شنیدی و قهوه بالا اومد، فوراً از روی حرارت بردار
    نباید اجازه بدی قهوه بجوشه یا بخار زیادی بزنه، چون تلخ می‌شه.

  6. قهوه رو توی فنجون بریز و کمی صبر کن تا تفاله ته‌نشین بشه

نکات مهم طرز تهیه قهوه ترک غلیظ

  • پودر قهوه ترک ممکنه فیلتر موکاپات رو ببنده؛ در نتیجه باید خیلی مراقب باشی و زود خاموشش کنی.

  • چون موکاپات با فشار کار می‌کنه، کف مخصوص قهوه ترک تولید نمی‌کنه.

  • طعم نهایی به قهوه ترک نزدیکه، ولی اون بافت غلیظ و کف سنتی رو نداره.

Rate this post