دستور پخت حلیم با مرغ

دستور پخت حلیم با مرغ خانگی حلیم گندم یکی از غذاهای خوشمزه است که در ماه‌های محرم و رمضان بسیار محبوب است و به‌ویژه به‌عنوان یک افطاری لذیذ شناخته می‌شود. این غذا معمولاً برای صبحانه سرو می‌شود. می‌توانید حلیم را با روش‌های مختلفی تهیه کنید، اما رایج‌ترین روش، استفاده از گندم و بلغور است. برای […]

دستور پخت حلیم با مرغ خانگی

حلیم گندم یکی از غذاهای خوشمزه است که در ماه‌های محرم و رمضان بسیار محبوب است و به‌ویژه به‌عنوان یک افطاری لذیذ شناخته می‌شود. این غذا معمولاً برای صبحانه سرو می‌شود. می‌توانید حلیم را با روش‌های مختلفی تهیه کنید، اما رایج‌ترین روش، استفاده از گندم و بلغور است. برای تهیه حلیم خوشمزه یا نذری، معمولاً از گوشت قرمز، به‌خصوص گوشت گوسفند یا بوقلمون استفاده می‌شود. البته برخی افراد نیز از مرغ برای تهیه آن استفاده می‌کنند که طعم آن به نسبت کمتر است.

مواد لازم برای حلیم

مواد لازم میزان لازم
گندم پوست‌کنده ۵۰۰ گرم
گوشت مرغ ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
آب به میزان لازم
نمک به میزان لازم
روغن حیوانی یا کره آب‌شده به میزان لازم
شکر و دارچین برای تزئین
کنجد برای تزئین

دستور پخت حلیم با مرغ

مرحله اول
برای شروع، گندم‌های پوست‌کنده را به همراه آب به مدت حدود ۱۲ ساعت بخیسانید.

مرحله دوم
بعد از ۱۲ ساعت، آب گندم را خالی کرده و به همراه ۱۸ لیوان آب در یک قابلمه مناسب بریزید تا حلیم بپزد.

مرحله سوم
در حین جوشیدن گندم، کف‌هایی روی سطح آب ایجاد می‌شود که باید با یک قاشق آن‌ها را بگیرید تا رنگ حلیم تیره نشود.پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کرده و در قابلمه را ببندید تا گندم به خوبی پخته شود.

مرحله چهارم
یک عدد پیاز را به صورت درشت خرد کنید.در یک قابلمه دیگر، گوشت را به همراه پیاز و ۳ لیوان آب قرار دهید تا بپزد. ابتدا حرارت را بالا ببرید و پس از جوش آمدن، آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.

مرحله پنجم
برای پخت گوشت حداقل سه ساعت زمان لازم است. هنگامی که گوشت نیم‌پز شد، مقداری نمک به آن اضافه کنید تا طعم‌دار شود. در حین پخت گندم، آن را هم بزنید تا ته نگیرد. پس از ۴ ساعت، گندم را از روی حرارت بردارید.

مرحله ششم
پس از خنک شدن گندم‌ها، با استفاده از گوشت‌کوب برقی یا مخلوط‌کن آن‌ها را به شکل پوره درآورید. در غیر این صورت، آنقدر هم بزنید تا صاف و یکدست شود.

مرحله هفتم
گوشت پخته شده را با کمک چنگال و چاقو ریش‌ریش کنید و کنار بگذارید.آب باقی‌مانده از گوشت را از صافی عبور داده و نگه‌دارید.

مرحله هشتم
گوشت ریش‌ریش شده را به همراه آب گوشت به گندم اضافه کنید.مواد حلیم درون قابلمه را به مدت ۱۵ دقیقه دیگر با گوشت‌کوب برقی مخلوط کنید تا کاملاً ترکیب شوند. به هیچ عنوان از چرخ گوشت یا مخلوط‌کن برای این کار استفاده نکنید.

مرحله نهم
به مخلوط حلیم مقداری نمک اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم بپزد. زمانی که حلیم به قوام مناسب و حالت کشدار رسید، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر خود سرو کنید. هنگام کشیدن، روی حلیم کمی روغن حیوانی یا کره آب‌شده بریزید و با دارچین، شکر و کنجد تزئین نمایید.

نکات کلیدی برای تهیه حلیم گندم خوشمزه خانگی

حلیم به خاطر ترکیبات گندم و گوشتش دارای خواص غذایی بالایی است. گندم موجود در حلیم منبع خوبی از روی، آهن، منیزیم و نیاسین بوده و استفاده از گندم سبوس‌دار می‌تواند به درمان بسیاری از مشکلات گوارشی کمک کند.

تسریع در پخت حلیم

برای کاهش زمان پخت حلیم خانگی، می‌توانید از بلغور گندم استفاده کنید.

جایگزینی شکر برای سرو حلیم

استفاده از شکر به سلیقه فرد بستگی دارد و می‌توان از نمک یا شکر برای طعم‌دهی حلیم استفاده کرد.

له کردن حلیم

برای له کردن حلیم، حتماً از گوشت‌کوب، غذاساز یا مخلوط‌کن استفاده کنید تا گندم کاملاً صاف و یکدست شود.

کشدار شدن حلیم

با هر بار کوبیدن بیشتر، حلیم حالت کش‌دار بیشتری به خود می‌گیرد. برای تهیه حلیم خانگی خوشمزه، استفاده از گوشت دنده گوسفند تازه به همراه استخوان و گوشت سردست و سرسینه بسیار مناسب است؛ این نوع گوشت هنگام کوبیده شدن باعث کش آمدن حلیم می‌شود. از خرد کردن گوشت خودداری کنید، زیرا این کار باعث کوتاه شدن رشته‌های گوشت و مانع کش آمدن حلیم خواهد شد.

فوت جالب در تهیه حلیم

اضافه کردن شیر به حلیم یکی از نکات آشپزی در تهیه آن است. پس از پخت و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت، در حالی که قابلمه روی حرارت ملایم است، مقداری شیر اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید.

استفاده از دارچین در پخت حلیم

در حین پخت، می‌توانید یک چوب دارچین به مواد اضافه کنید و پس از پخت، آن را خارج نمایید.

ظاهر زیبا و طعم حلیم

حلیم هر چه بیشتر روی شعله بماند و با حرارت کم چندین ساعت پخته شود، هم خوشمزه‌تر و هم دارای ظاهر زیباتری خواهد بود.

تاثیر مقدار گندم بر زمان پخت

هر چه مقدار گندم بیشتر باشد، باید زمان پخت بیشتری در نظر گرفته شود.

جدا کردن پوست گندم

اگر از گندم با پوست استفاده کردید، لازم است پس از پخت، آن را از صافی عبور دهید تا پوست گندم جدا شود.

دستور پخت حلیم با مرغ

اگر می‌خواهید حلیم را با مرغ تهیه کنید، می‌توانید از دستور پخت حلیم با گوشت مرغ استفاده کنید.

دستور پخت حلیم بادمجان مرغ

همچنین می‌توانید حلیم را به همراه بادمجان تهیه کنید که این نسخه به طرز تهیه حلیم با مرغ و بلغور گندم نیز معروف است.

طرز تهیه حلیم گندم با مرغ دو نفره

برای طرز تهیه حلیم گندم با مرغ دو نفره، مقادیر مواد لازم را نصف کنید و از گوشت مرغ به‌عنوان پروتئین استفاده کنید.

Rate this post