دستور پخت خورش ریواس
دستور پخت خورش ریواس با گوشت قرمز
طرز تهیه خورشت ریواس: خورش ریواس اغلب با گوشت قرمز درست می شود اما از جمله خورشت هایی است که با گوشت مرغ و گوشت بوقلمون نیز میتوان استفاده کرد.
مواد لازم:
- گوشت قرمز (مثل گوسفند یا گوساله)، ۵۰۰ گرم
- یک عدد پیاز درشت
- چهار ساقه ریواس
- نیم قاشق چایخوری زردچوبه
- یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
- یک فنجان جعفری خرد شده
- یک قاشق غذاخوری نعناع خشک
- نیم قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده (اختیاری)
- یک قاشق چایخوری سیر رنده شده (اختیاری)
- یک چهارم قاشق چایخوری زعفران ساییده شده
- نمک و روغن به مقدار لازم
با تهیه این مواد، میتوانید خورش ریواس را با گوشت قرمز آماده کنید.
۱. سرخ کردن جعفری و نعناع
در ابتدای دستور پخت خورش ریواس با گوشت قرمز، حداقل یک قاشق غذاخوری روغن را در تابهای داغ کنید و جعفری و نعناع را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در حرارت متوسط سرخ کنید. در صورت استفاده از نعناع خشک، جعفری را ابتدا تنها سرخ کرده و نعناع خشک را در آخرین دقیقه افزوده و سپس هر دو را کنار بگذارید.
۲. تمیز کردن و برش دادن ریواس
ریواسها را بشویید، خشک کنید و لایه بیرونی پوست آنها را که دارای میکروب است جدا سازید. سپس ریواسها را به تکههایی به طول ۳ تا ۴ سانتیمتر برش دهید و آنها را کنار بگذارید.
مطالب دیگر: طرز تهیه خورش کنگر
۳. پخت گوشت و افزودن سبزیجات
در این بخش از دستور پخت خورش ریواس با گوشت قرمز، ابتدا روغن را در یک قابلمه مناسبی داغ کنید. سپس پیاز را افزوده، کمی نمک بزنید و آن را در حرارت متوسط سرخ کنید تا پیاز کاملاً طلایی و نیمه شفاف شود. زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه نمایید و خوب هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند. پس از آن گوشت قرمز را به مخلوط پیاز اضافه کرده و اجازه دهید در حرارت متوسط به مدت ۵ تا ۶ دقیقه سرخ شود تا هر قسمت از گوشت به خوبی پخته و قهوهای شود. (توجه داشته باشید که در صورت نیاز میتوانید کمی روغن یا یک تا دو قاشق غذاخوری آب داغ اضافه کنید تا گوشت نسوزد.) اگر قصد دارید از زنجبیل و سیر رنده شده استفاده کنید (این اختیاری است اما توصیه میشود)، آنها را در نیمه راه سرخ کردن گوشت به مخلوط اضافه نمایید.
۴. افزودن ریواس و مرحله نهایی پخت خورش
در نهاییترین مرحله پخت خورش ریواس با گوشت قرمز، به محض اینکه گوشت کاملاً پخته شد، ریواس و ادویهها را افزوده و خوب هم بزنید. سپس درب قابلمه را اندکی باز گذاشته و اجازه دهید خورش برای ۱۵ دقیقه دیگر بپزد تا ریواس نیز نرم شود.
پیش از خاموش کردن شعله، خورش را بچشید و در صورت نیاز به ادویه اضافه کنید. این غذای دلچسب را میتوانید همراه با پلوی عطرآگین سرو نمایید و از آن لذت ببرید. نوش جان!
فوت و فن برای درست کردن خورش ریواس با گوشت
راهنمای انتخاب گوشت برای خورشت ریواس
برای پخت خورشت ریواس میتوانید از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده کنید. بهترین قسمتهای گوشت برای این غذا، سردست یا ران هستند. مطمئن شوید که گوشت نه خیلی بزرگ برش خورده باشد و نه خیلی کوچک. بهتر است گوشتی با کمترین میزان چربی را انتخاب کنید.
راهنماییها برای انتخاب ریواس مناسب
هنگام خرید ریواس برای خورشت، به دنبال ریواسهایی باشید که تازه و سفت هستند. از استفاده ریواسهای بسیار ضخیم یا قدیمی خودداری کنید چرا که ممکن است طعم دلپذیری به خورش ندهند.
گزینههای سبزیجات برای خورشت ریواس
در تهیه خورشت ریواس، معمولاً از نعنا و جعفری استفاده میشود. با این حال، میتوانید به دلخواه از گشنیز یا شنبلیله نیز استفاده کنید. اگر به این سبزیها دسترسی ندارید، سبزی قرمه نیز گزینه مناسبی است.
شیرین کردن خورشت ریواس
برای ایجاد تعادل در طعم ترش خورشت ریواس، میتوانید کمی شکر یا عسل اضافه کنید. این مواد شیرینکننده را در انتهای پخت افزوده و مراقب باشید که زیادهروی نکنید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0